На "фурију" без Фејсбука

Фудбалска репрезентација Србије путује у Швајцарску, где у суботу игра против Шпаније, прву од три пријатељске утакмице на којима ће "орлове" водити Синиша Михајловић. Нови селектор најавио да ће прилику добити сви играчи.

Неки од фудбалера ће имати предност, поготово се очекује да на утакмици против Шпаније и Француске шансу добију нешто искуснији играчи.

Селектор је рекао да ће екипа у тим утакмицама играти пре свега по новом систему не обазирући се много на начин на који играју противници.

Како РТС незванично сазнаје, Михајловић има идеју да у одбрани игра са тројицом фудбалера.

"Своју идеју покушаћу да спроведем на ове три утакмице, а наравно, ако будем видео да играчи то не могу да спроведу у дело или да се у том систему не сналазимо, сигурно ћу га мењати", рекао је Михајловић.

Александар Луковић, који се вратио у репрезентацију, због повреде ипак није отпутовао за Сент Гален.

Капитенску траку ће носити Бранислав Ивановић или Александар Коларов, а Михајловић ће одлучити после разговора са њима двојицом.

РТС, такође, сазнаје да је селектор одржао састанак са свим играчима и стручним штабом, којима је представио идеје и објаснио им какав однос очекује.

Сви ће морати да се придржавају прописаног кодекса понашања, а једна од првих мера, незванично се сазнаје, забрана комуницирања путем друштвених мрежа.

Фудбалери са великим очекивањима иду на мечеве са Шпанијом, Француском и Шведском и једино што траже од јавности, чији суд им је битан, јесте стрпљење.

"Иако су то већ други рекли, морам и ја да кажем да је потребно бити стрпљив са овом екипом, јер нам је у овом моменту најмање потребно да нас жестоко критикују", рекао је Бобан Рајковић, играч Хамбургера.

"Орлови" играју три меча, 26. маја у Сент Галену против европских и светских првака Шпаније, 31. маја у Ремсу са Француском и 5. јуна против Шведске у Стокхолму.

ГОЛМАНИ: Жељко Бркић, Дамир Кахирман, Бранимир Алексић.

ОДБРАНА: Слободан Рајковић, Бранислав Ивановић, Милан Бишевац, Невен Суботић, Никола Максимовић, Душко Тошић.

СРЕДЊИ РЕД: Немања Матић, Радосав Петровић, Александар Игњовски, Душан Баста, Александар Коларов, Филип Младеновић, Иван Обрадовић, Иван Радовановић, Љубомир Фејса, Немања Томић.

НАПАД: Бошко Јанковић, Адем Љајић, Филип Ђуричић, Душан Тадић, Лазар Марковић, Дејан Лекић, Стефан Шћеповић, Зоран Тошић и Дарко Лазовић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије