Читај ми!

Мађарска - у погрешно време, на погрешном месту

Како фудбалска репрезентација Мађарске за ривале у Групи Ф има селекције Португалије, Француске и Немачке, утисак је да ће једном од домаћина овогодишњег Европског првенства бити успех освајање и једног бода у групној фази.

Мађари дефинитивно нису имали среће на жребу за ЕП, пошто им је и трећа позиција, која их може одвести у наредну фазу такмичења, подједнако далеко као прве две.

Поред недостатка среће на жребу, Мађарска није имала среће ни са здравственим билтеном екипе, па ће на Европском првенству наступати без свог најбољег фудбалера Доминика Собослаја.

Фудбалер Лајпцига, који им је голом против Исланда обезбедио наступ на Еуру, није успео да се опорави од теже повреде задобијене још на почетку сезоне.

Упркос свему, Мађарска ће покушати да пред испуњеним трибинама "Пушкаш арене" у Будимпешти, буде тврд орах који ће откинути по који бод фаворитима какви су Португалци, Франзузи и Немци. 

Италијански стручњак Марко Роси, који је на клупи Мађарске од 2018. године, за овогодишњи Еуро определио се за следеће играче: 

Голмани: Петер Гулашчи (Лајпциг), Денес Дибус (Ференвафрош), Адам Богдан (Ференцварош).

Одбрана: Герго Ловреншич (Ференцварош), Ендре Ботка (Ференцварош), Адам Ланг (Омонија), Акос Кешкес (Лугано), Атила Фиола (Фехервар), Вили Орбан (Лајцпиг), Атила Салаи (Фенербахче), Бендегуз Бола (Фехервар).

Средина: Луик Него (Фехервар), Адам Наги (Бристол), Ласло Клајнхајсер (Осијек), Давид Сигер (Ференцварош), Данијел Газдаг (Филаделфија), Андрас Шафер (Дунајска Стреда), Тамас Чери (Мезоковесд). Филип Холендер (Партизан).

Напад: Адам Салаи (Мајнц), Роланд Салаи (Фрајбург), Немања Николић (Фехервар), Кевин Варга (Кашимпаса), Роланд Варга (МТП Будимпешта), Саболц Шон (Далас), Јанос Хан (Пакс).

понедељак, 10. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије