Читај ми!

Фестапен на величанствен начин својио Велику награду Америке

Возач Ред Була Макс Ферстапен био је најбржи у трци за Велику награду Америке, иза њега кроз циљ је прошао Хамилтон у Мерцедесу, а трећи је био возач Ферарија Леклер. Ово је Ферстапену 13. победа у сезони.

Изузетно узбудљива трка, пуна претицања, инцидената, три изласка сигурнсног возила на стазу, све оно што Формулу 1 чини атрактивном. На крају тријумфовао је нови стари шампион Макс Ферстапен.

Већ на старту трке у првој кривини испао је возач Ферарија Сајнц, њега је избацио Рикардо, који је некако наставио трку.

У 19. кругу ново испадање, са стазе је излетео Ботас, па је поново било посла за Сигурносно возило. Два круга касније возило се повукло са стазе. Возачи су искористили прилику да обаве замену пнеуматика.

Другопласирани пре изласка Сигурносног возила Леклер у Ферарију изгубио је две позиције, наиме Хамилтон и Перез нису ишли у бокс и позиционирали су се иза водећег Ферстапена.

У 23. кругу нови инцидент, Алонсо је "узјахао" Строла испред себе и избацио га из трке, поново је на стазу изашло возило сигурности. У 25. кругу повукло се возило сигурности са стазе.

Уследила је јурњава Леклера за другим возачем Ред Була, Перезом. После пар неуспелих покушаја у 30. кругу успео је да га обиђе и крене у поход за Хамилтоном.

Наредна замена пнеуматика уследила је у 36. кругу. Лош пит стоп Ферстапена користе Хамилтон и Леклер и престижу ривала, практично у боксу. Перез и Фетел нису одлазили у бокс, па су заузели челне позиције испред Хамилтона, Леклера и Ферстапена.

Потом су Перез и Фетел заменили пнеуматике и вратили се на стазу иза овог тројца.

Ферстапен је успео да престигле Леклера и крене у поход за водећим Хамилтоном. Возач Ред Була је из круга у круг смањивао заостатак за Мерцедесом. Успео је да га сустигне и престигне и поново избије на чело каравана. Лидерску позицију задржао е до краја трке.

Пласман у трци за ВН Америке:

Ферстапен
Хамилтон
Леклер
Перес
Расел
Норис
Алонсо
Фетел
Магнусен
Цунода
 

петак, 14. јун 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије