Вучић угостио председнике Светске и Европске атлетске федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је председника Светске атлетске федерације Себастијана Коуа и председника Европске атлетске федерације Добромира Карамаринова, са којима је разговарао о широком спектру питања везаних за будућност атлетике и њен даљи развој у Србији

На састанку је отворен широк спектар питања везаних за будућност „краљице спортова“ и њен даљи развој у нашој земљи. Осврнули су се на протекла такмичења којима се поноси и Србија и цео атлетски свет, како са Европским дворанским шампионатом 2017. тако и Светским дворанским првенством које је одржано 2022. у београдској Арени које је оцењено као најбоље дворанско атлетско такмичење до сада у историји.

"Срећан сам што могу да вас угостим пред ово велико такмичење сутра. Имаћемо још много улагања у атлетски спорт и мислим да ће се то вратити кроз добар и здрав дух. Хвала што увек радо дођете у нашу земљу и показујете поштовање према нашој земљи", рекао је Вучић.

У разговору са Карамариновим, председник Вучић рекао да ће радови на националном Атлетском стадиону почети већ до краја ове године, а да се завршетак радова очекује 2027. године, када ће Србија моћи да се кандидује и за Светска и Европска првенства на отвореном. Коу се захвалио председнику Вучићу због тога што препознаје значај атлетике и што помаже њен развој.

Директор Српског атлетког савеза Слободан Бранковић истакао је да је Србија земља спорта, али и земља сјајан домаћин свим спортским радницима и пријатељима спорта на планети.

"Ни једна земља у региону у области спорта и атлетике није имала такву подршку Владе, као наша земља и ми смо на свему што је урађено и учињено бескрајно захвални председнику Вучићу и свим људима из његовог тима који стоје иза нас и наше борбе за процват и просперитет српске атлетике која широм меридијана ужива велики респект", рекао је Бранковић.

Додао је да Србија у атлетици важи за омиљену дестинацију да зато зато не чуди што ће на предстојећем Светском првенству у кросу имати планетарне асове, олимпијске шампионе и гледати их у борби за нове медаље. Састанку су присуствовали и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и председник Српског атлетког савеза Веселин Јевросимовић.

Србија ће сутра поново бити епицентар светске атлетике организацијом Светског првенства у кросу, које ће бити одржано у Парку пријатељства на Ушћу. летике и помаже развоју исте.

уторак, 28. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије