Читај ми!

Елзан Бибић: На Београдском полумаратону "нападам" државни рекорд

Репрезентативац Србије у атлетици Елзан Бибић биће једно од најзвучнијих имена на четвртом Београдском полумаратону и најављује "напад: на државни рекорд 26. новембра на улицама главног града.

Трка на 21,095 километара у организацији Београдског маратона биће још једна прилика за момка из Новог Пазара да покаже невероватан квалитет који поседује на средњим и дугим пругама.

Ове године је освојио бронзану медаљу на 3.000 метара на Европском првенству у дворани, а онда је у сезони на отвореном срушио државне рекорде на 1.500 и 3.000 метара Драгана Здравковића, који су били стари преко 40 године.

Полумаратон у Београду биће друга трка на овој дистанци за Елзана Бибића.

"Прошле године сам трчао 21 километар у Новом Пазару и остварио сам резултат 63:58 минута, што мислим да је сасвим солидно. Још увек не планирам да се пребацујем на полумаратонске и маратонске деонице, али пошто се налазим у делу сезоне када се раде базичне припреме, покушавам да једном годишње истрчим ову дужу дистанцу“, истакао је Бибић.

Због тога је и 26. новембар на неки начин идеалан датум за репрезентативца Србије.

"Биће то добра провера у правом тренутку за много обавеза које ме очекују у следећој сезони. Долазим у Београд са великим амбицијама. Циљ је да покушам да оборим државни рекорд 62 минута и 11 секунди који још од 1998. године држи Јанко Бенша. Неће бити нимало лако, али верујем да сам спреман за тај изазов“.

Уколико обори државни рекорд, Бибић ће уједно остварити и најбољи резултат у историји Београдског полумаратона.

Рекорд од прошле године држи Мароканац Ел Газуани са 62:43 минута.

Бибић ће у главном граду Србије бити на познатом терену.

"Искрено, баш се радујем тој трци. Биће са мном и моји другови из клуба који ће ми помагати. Стазу добру познајем, очекујем да ћу имати и велику подршку публике. Сви предуслови за добру трку постоје. Верујем да ће и одзив тркача бити масиван, што ће послати још једну лепу слику о томе колико је тркачки покрет у Србији јак“, рекао је најбољи тркач Србије на средњим и дугим пругама.

Сезона на измаку је била сјајна за Елзана, али он већ гледа ка новим изазовима.

"Задовољан сам свиме што сам урадио. Европска бронза, два срушена државна рекорда, то су стварно озбиљна остварења. Била је ово мождаи моја најбоља година у досадашњој каријери. Међутим, желим још више. Следеће године у првом делу сезоне имам Светско првенство у дворани, као и Светско првенство у кросу у Београду, а онда су у другом делу Олимпијске игре у Паризу и Европско првенство. Много изазова, а надам се да ће добар резултат на Београдском полумаратону бити најава нових успеха“, закључио је Бибић.

Траса четвртог Београдског полумаратона је непромењена у односу на прошлу годину.

Трчаће се централним београдским улицама од Цркве Светог Марка, преко Дорћола, Калемегдана и Бранковог моста, а осим полумартонске трке на 21 километар, већ по традицији 26. новембра биће одржана и трка на 10 километара, као и Породична трка на 2,3 километра која ће имати хумантирани карактер.

Трке ће стартовати 26. новембра у 10 часова.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво