Читај ми!

Мундијал у Катару фантастичан, Фифа зарадила 7,5 милијарди долара

Председник Међународне фудбалске федерације (Фифа) Ђани Инфантино на конференцији за медије истакао одличну организацију Мундијала у Катару за који је рекао да је најбољи икада и захвалио се свима који су томе допринели. Уз рекордну посету утакмицама, а Фифа је имала приход од 7,5 милијарди долара.

Ђани Инфантино је истакао да је ово првенство у свим сегментима било сјајно од организације, понашања навијача, па до самих мечева и игре на терену.

"Мундијал у Катар био је фантастичан на свим пољима, од навијача, преко сјајне атмосфере, заједништва без инцидената, што је важно за будућност. Видели смо сјајне утакмице, голове, изненађења, а играње усред сезоне позитивно је утицало на квалитет игре. Ово Светско првенство је показало јединствену, кохезивну моћ", нагласио је Инфантино.

На конференцији за медије у Дохи посебно се захвалио свима који су помогли да ово првенство буде најбоље икада.

Према његовим речима, до сада је утакмице у Катару, на стадионима, гледало 3.27 милиона гледалаца, што је просек већи од 52.000, а рекордна посета виђена је на утакмици Аргентина - Мексико, коју је на стадиону Лусаил гледало 88.966 навијача.

Фифа Фан Фестивал посетило је више од 1,5 милиона људи, издато је 1.9 милиона "Хаyа картица" за улазак у земљу, а највише је било навијача из Саудијске Арабије, Индије, САД, Велике Британије и Мексика.

"Иза нас су 62 утакмице без инцидента, била је сјајна атмосфера. Први пут екипе са свих континента су се пласирале у осмину финала, први пут је једна жена судила на утакмици Мундијала, Францускиња Стефани Фрапар. Приближавамо се граници од пет милијарди ТВ гледалаца".

Инфантино је истакао како је Фифа у овом циклусу имала приход од 7,5 милијарди долара.

"То је милијарда више него у протеклом раздобољу, што је сјајно," казао је Инфантино, најавивши како у идућем циклусу Фифа очекује 11 милијарди прихода, од којих ће скоро 10 милијарди вратити директно у фудбал".

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара