Читај ми!

Пикси за РТС: Јесте резултатски неуспех, али играчима немам шта да замерим

Селектор српских фудбалера Драган Стојковић рекао је да су "орлови" у Катару доживели резултатски неуспех, али је честитао својим играчима на пруженом максимуму. Пикси је оптимиста и за крај је поручио: Бићемо бољи, идемо на Европско првенство у Немачкој!

Драган Стојковић Пикси рекао је за РТС да је поносан на своје играче упркос поразу од Швајцарске у кључном мечу за пласман у осмину финала Мундијала.

"Генерално, није се могло више очекивати. Постоје неки разлози који су оправдани. Да бисте играли Светско првенство, морате као екипа да будете спремни физички 100 посто. Неки игграчи су били ван утакмица због повреда неколико месеци. Играчи су дали максимум, немам шта да им замерим", рекао је селектор Србије за РТС.

Селектор сматра да је прво полувреме против Швајцарске одиграно коректно, али да су направљене грешке које не смеју да се дешавају.

"Прво полувреме смо одиграли доста коректно, успели смо да окренемо резултат у нашу корист. Изједначење на минут-два до полувремена не сме да се дешава. Морали смо да будемо паметнији, искуснији. Доста наивно смо вратили психолошку предност Швајцарској."

Пикси сматра да су "орлови" доживели резултатски неуспех, али нема шта да замери играчима.

"Јесте разочарање. Али, кад погледате српски фудбал генерално, учествовање на Светском првенству је огроман успех. Имали смо перфектан квалификациони циклус, где смо заслужено били први у групи, победили Португалију и нашли се у Дохи. Постоји време када вас хвале, али и време када дође до неуспеха. Ово јесте резултатски неуспех, али играчима немам шта да замерим. Са свим проблемима које смо имали, борили су се до краја. Али, за овај ниво фудбала је то недовољно."

Селектор се још једном дотакао здравственог стања играча.

"Погледајте Немачку, Данску, Уругвај, који су завршили такмичење. У овом здравственом стању у којем су били играчи могу само да им честитам што су пружили максимум. Треба бити достојанствен и у поразу, зато сам честитао Швајцарској на заслуженом пролазу."

Следи велики посао, а наредни циљ је пласман на Европско првенство у Немачкој за две године.

"Морамо да коригујемо неке ствари. Квалификације за Европско првенство почињу већ у марту, а ми желимо да будемо у Немачкој 2024. Континуитет на великим такмичењима један је од циљева репрезентације."

Пикси се захвалио и на великој подршци навијачима пре и током Мундијала у Катару.

"Велики број људи је дошао да нас подржи. Ипак је ово фудбал. Екипа је дала свој максимум, у стању у којем се налазила. Подршка је била велика, мора тако да се настави без обзира на резултат. Поносан сам што смо у последњих годину и по дана подигли српски фудбал. Критика ће бити и треба да их буде. Прихватићу их на достојанствен начин. У спорту морате да научите и да побеђујете и да губите. Али, морамо да извучемо поуке, грешке ћемо да изменимо у наредном периоду."

Без обзира на све, Пикси је оптимиста и шаље јасну поруку:

"Бићемо бољи и квалификоваћемо се за Европско првенство!"

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво