Читај ми!

Пикси после елиминације са Мундијала: Жеље су једно, а могућности друго

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси је у конференцији за медије после пораза од Швајцарске и испадања са Мундијала истакао да је највећи проблем лоша форма кључних играча.

Србија је завршила такмичење на Мундијалу поразом од Швајцарске 3:2 и са једним бодом после три меча у Групи Г.

Стојковић је навео да су играчи дали свој максимум и да намерава да и даље буде селектор "орлова". 

"Честитам Швајцарској на заслуженој победи. Нисмо задовољни резултатом што је и нормално, али с обзиром на проблеме од доласка, имајући у виду физичку спрему, прецизније повреде кључних играча, учинили смо све напоре да их вратимо, очигледно да је то био сувише велики проблем за нас. Момци су се борили колико су могли, дали су све од себе, али то није довољно за овај ниво такмичења. Од њих не могу више да очекујем од показаног. Што се тиче мог наставка рада, у марту већ крећу квалификације за Еуро, ту се ништа неће променити, бићу далеко задовољнији да играчи буду здрави и у том форми", кренуо је Стојковић.

Селектор је одговорио и на констатацију лошег издања одбране на данашњем мечу и током читавог Мундијала. Открио је и шта је рекао играчима у свлачионици после пораза.

"Треба бити достојанствен и у успесима и у поразима. Имали смо период од годину-две дана успеха, сад је дошао пад. Пружио сам руку свим играчима и рекао да морамо да будемо велики и у поразу и победи. Мирна је атмосфера. Неким играчима морам да скинем капу, јер су дали максимум. Сигурно да смо имали проблеме у дефанзивној игри, али сада је то већ са дубљу анализу. На Светско првенство морате да имате све играче у топ форми. Нисмо имали среће са тим стварима и ја сам био врло забринут кад смо кренули на пут за Бахреин јер сам знао, имао сам слику стања играча, и знао сам да ће бити тешко направити бољи резултат", рекао је Пикси.

Меч су испратиле и провокације и груба игра појединих швајцарских фудбалера. Добациване су разне увреде, које су покренуле гужву и тензију на терену. Пикси тврди да није прецизно чуо ни једну поруку ривала.

"Могуће, али не знам шта је речено, искрено, и шта се десило. Понекад наступи тензија, размене се ружне речи и то доведе до непожељног понашања, али све је то нормално у овој игри", констатује Пикси. 

Паралелно се играо меч Камерун-Бразил. Селектор није пратио резултат друге утакмице. 

"Не дај боже да смо победили, а да нисмо прошли, био сам изненађен кад сам чуо да је Камерун победио Бразил. Кад видите ко је све завршио такмичење, видите да је ово Светско првенство непредвидиво. Било би нам још теже да смо победили, а да нисмо прошли. Ја сам врло реалан човек и сагледавам ствари на такав начин. Не може се играти Мундијал, а да нисте спремни сто посто и да немате све кључне играче да вам нису здрави. То је велики проблем за наш тим, ми немамо 50-100 играча. Имамо фонд играча који је перфектно одиграо квалифиакције. Жеље су једно, а могућности друго. Ја сам то знао, нити сам разочаран превише, нити могу да тражим више од играча", појаснио је Пикси.

У последњем одговору је назначио да је други гол Швајцарске пресудио да екипа психички падне. 

"Није само до одбране, ми се тимски и бранимо и нападамо. Преокренули смо опет после 1:0, па 2:1, онда поново нисмо добро играли. Швајцарска је превише лако дала други гол, то је био велики психолошки шок, а за Швајцарце је то било јако. На овом нивоу тако нешто је недопустиво. Мораћемо да учинимо све да те проблеме решимо", закључио је Стојковић.

Oсим Стојковића, после меча су изјаве дали капитен Душан ТадићАлександар Митровић и Страхиња Павловић. 

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се