Читај ми!

Јапанци у Катару, прича о самурају и насмејаној принцези

Потиштени самурај ходао је бесциљно дугачким ходницима стадиона Ел Калифа у Дохи, несрећан због лошег резултата које је на полувремену првог меча на Светском првенству имао његов тим.

Јапанци у Катару, прича о самурају и насмејаној принцези Јапанци у Катару, прича о самурају и насмејаној принцези

Од гола минуса против Немаца до првог места у Групи Е, Јапанци су дошли уз помоћ невероватних навијача који су их бесомучно бодрили свих 270 минута фудбала. На крају, он и остали самураји су са стадиона изашли срећни, али тек пошто су за собом и свим осталим навијачима покупили ђубре.

За тренутак се чинило да ће четвртак бити један од најлуђих дана у историји Светских првенства, али се чудо задржало "само" на још једној невероватној победи Јапана, овај пут против Шпаније.

Од потпуног лудила, светски фудбал је удаљила Немачка, која је победом против Костарике спасила Шпанце. "Фурија роха", пак, није показала претерану жељу да узврати услугу и спаси "Маншафт" од новог разочарења на Светским првенствима.

Јапан је Шпанију победио 2-1, што је у извесној мери распалило варнице у теорији завере која се заснива на тексту немачког Билда, који је пред меч објавио текст о уговору о сарадњи шпанског и јапанског савеза о сарадњи у развоју фудбала за девојке и омладице, те обуку судија.

Немци су, тако, остали милиметар далеко од пролаза у наредно коло, пошто је тачно толико фалило да лопта изађе ван терена пре Танакиног гола за коначних 2-1.

Али, ово је прича о јапанским навијачима, који три целе утакмице нису престајали да бију бубњеве и песмом бодре свој тим, истим ритмом и једнаким тоном без обзира на резултат и развој ситуације на терену.

Један од њих, који се представио као Сузуки, једини је бескућник на улицама Дохе, јер до утакмице са Немачком није успео да нађе смештај у катарској престоници, иако је, претходно, купио карте за масу утакмица, укључујући и велико финале.

Да је, којим случајем, тако нешто покушао пре 20 година, када се Светско првенство одржавало у Јужној Кореји и Јапану, то му, свакако, не би пошло за руком, јер је Токио, тада, бескућнике "извезао" у суседну Јокохаму. Ваљда да гостима не кваре поглед.

Тим који озбиљним противницима даје полувреме "форе" направио је, до сада, највеће изненађење на Светском првенству, пошто је такмичење у групи у којој су играли Немачка и Шпанија заслужио прво место, иако је на имао по гол заостатка на оба меча против фаворита.

Традиционално, Јапанци су се после утакмице латили плавих пластичних кеса и у њих потрпали ђубре које су остали гледаоци оставили за собом.

"Када одлазиш са неког места, треба да га оставиш чистијег него што си га затекао", објаснили су јапански навијачи.

И за крај, са стадиона Ел Калифа насмејана је изашла и принцеза Такамодо од Микасе, почасни покровитељ јапанске фудбалске федерације.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво