Читај ми!

Јапанци почистили Немце и стадион

Папирна немачка застава завршила је великој најлонској кеси, у коју су јапански навијачи убацивали ђубре које је остало по трибинама стадиона Халифа, после сензационалне победе Јапана против Немачке – 2:1.

Јапанци почистили Немце и стадион Јапанци почистили Немце и стадион

Немачка од промене власти покушава да успостави боље односе са Јапаном; премијер Шолц је за прву азијску дестинацију изабрао Токио, председник Штајнмајер је недавно завршио своју посету Јапану, а све у циљу да се уместо Кине, која је била избор број један Ангеле Меркел, Јапан инсталира као немачки савезник број 1 у Азији.

Ипак најбољи и најнеочекиванији гест направила је фудбалска репрезентација Немачке, која је успела да изгуби од Јапана. У првом полувремену "мексички таласи" које су правили навијачи чинили су се као једина занимљива ствар с обзиром на то да је деловало да је Немачка неупоредиво боља од Јапана и да је једино неизвесно колико ће голова постићи.

Али онда јапански селектор одлучује да Немце победи "Немцима". У игру уводи фудбалера Фрајбурга Доама, а онда и играча Бохума, кога ми наравно памтимо у црно-белом дресу Партизана, Такуму Асана, и њих двојица праве нови невероватни преокрет на Мундијалу.

Асановом голу радовао се чак и Либанац са капом "Маншафта", који је претходних педесетак минута здушно навијао за Немце. Голу су се радовали и Бразилци, Мароканци, два Тунишанина, па чак и једини навијач огрнут кинеском заставом.

Јапански навијачи, чак и кад је њихов тим средином првог полувремена деловао изгубљено, нису престајали да бодре свој тим, а како је уласком "Немаца" Јапан почео да побеђује Немце, они су полако падали у транс.

Навијачи у плавим дресовима подивљали су после велике победе, укључујући до полувремена тужног самураја, госпође у кимону и гомилу људи лица обојених у боје јапанске заставе. Наравно, све то након што су почистили стадион на којем су постигли један од највећих успеха у историји јапанског фудбала.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара