Читај ми!

Мицић: Идемо даље, као да смо оклевали приликом шутева

Један од најбољих српских кошаркаша Василије Мицић изјавио је да национални тим мора да настави даље после пораза од Италије у осмини финала Европског првенства у Берлину.

Србија је завршила учешће на ЕП, пошто је поражена од Италије 94:86.

"Играти осмину финала на једну утакмицу, свако има шансу, без обзира на квалитет, а то се и данас показило. Није довољно играти 35 минута, мора се играти до краја. Они су у другом полувремену имали неку додатну енергију, слободу у том нападу и растерећеност...Физички смо имали довољно снаге, верујем да је више психа била проблем, у смислу те стегнутости. Као да смо оклевали приликом шутева. То су све ствари из којих треба да се научи. Идемо даље", изјавио је Мицић после утакмице.

Он је навео и да српски кошаркаси нису имали довољно самопоуздања.

"Почели смо да играмо стиснуто и осетило се то. Они су тада направили неку лудачку серију тројкама. Нема шта више да се каже. Не бих рекао да није било снаге за повратак, било је, али некако је све било хаотично. Не знам да ли је то било психолошки на нашем нивоу", додао је српски кошаркаш.

Мицић је поновио да начин игре италијанских кошаркаша не одговара Србији.

"Играју атипично са пет спољних и физички су доста јаки у одбрани. Дефинитивно да имају неки стил игре који нама не одговара толико, али није то никакав изговор. Пре бих рекао да смо имали утакмицу у рукама, али када је било прилике да се преломи нисмо погодили", истакао је Мицић.

Српски кошаркаши се враћају кући, док ће Италија у четвртфиналу ЕП играти против Француске.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво