Читај ми!

Разочарање, Јокић није могао сам, Италија заслужено у четвртфиналу

Кошаркаши Италије савладали су Србију са 94:86 и пласирали се у четвртфинале Европског првенства. Италијани ће у борби за полуфинале играти против Француске.

Србија је водила све док у трећој четвртини селектор Италије Поцеко није искључен. То је Италијанима улило додатну енергију, праве преокрет и у последњој четвртини стичу недостижну предност. Наши су превише тражили Јокића, који је погађао, али није могао сам. На крају заслужена победа ривала и пласман у четвртфинале.

Италијани нешто сигурнији на старту меча. Након што је Калинић отворио меч двојком, ривал долази до предности од три поена. Наши су затегли одбрану, уследила је серија наше екипе од 12:0 и резултатски преокрет.

Србија потом долази до максималних плус једанаест, 20:9. До краја периода ривал успева да приђе на плус осам, 28:20.

Јокић је доминирао у другом периоду, с друге стране, Мели тројкама спречавао Србију да оствари већу предност. Ипак наши успевају да дођу до плус 14 поена.

Изласком Јокића средином периода, ривал успева да се врати у меч. Полако се топила наша предност и ривал у финишу прилази на три поена заостатка – 46:43. Мицић је потом погодио тројку, ривал не користи последњи напад и Србија је на полувремену водила са шест разлике.

Јокић је водио наше у првом полувремену са 19 поена и седам скокова, Мицић је убацио 11, а Калинић и Маринковић по шест. Код Италијана Фонтекио и Мели су убацили по 13 поена.

Наставак је донео велику борбу. У прва скоро два минута није било кошева, онда је Калинић убацио тројку, у наредном нападу и Јокић погађа за три. Италијани се не предају, одговарају мини-серијом и поново прилазе на минус четири.

Потом је Поцеко зарадио другу техничку грешку па је морао да напусти халу.

Искључење селектора као да је пробудило ривале, преокрећу резултат и укупном серијом 9:0 прелазе у вођство. Серију ривала прекида Марко Јагодић Куриџа – тројком. Потом је Јокић био, после три тројке Списуа, сигуран са линије слободних бацања и у последњи период ушло се при вођству наше селекције – 68:66.

Последњи период донео је жестоку борбу под оба обруча. Чврсте одбране на обе стране –  Италијани се боље сналазе и долазе до три поена предности, 71:68.

Наставили су Италијани да далекометном паљбом повећавају предност, везали су неколико тројки и одлепили се на плус 12, било је чак 82:70.

Севнула је тројка Јокића са скоро пола терена уз фаул. Србије тада пришла на плус осам. Јокић је наставио да погађа и држи прикључак, али то није помогло. Жестоком одбраном Италијани су успели да поремете наш напад, тако да је центар остао једина опција.

Два и по минута пре краја ривал је имао плус од 10 поена, 86:76. Наши у последњи минут улазе са седам поена заостатка. Италијани нам нису дозволили да се вратимо, на крају победа ривала резултатом 94:86.

Најефикаснији код Италијана био је Спису са 22 поена, шест тројки, пратио га је Мели са 21, а Фонтекио је убацио 19. У нашој екипи Јокић је имао учинак од 32 поена 13 скокова и четири асистенције. Мицић је додао 16, а Калинић 12.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво