Читај ми!

Немци преко Келна желе до Берлина

Кошаркаши Немачке домаћини су групи Б у Келну у Ланксес арени, некадашњој Келн арени, у групној фази Европског првенства. Уз подршку више од 19. 000 навијача покушаће да изборе пласман у финалну фазу надметања.

Уз домаћина Немачку, у групи Б су Словенија, Литванија, Француска, Босна и Херцеговина и Мађарска.

Арена у Келну, у Северној Рајни-Вестфалији, отворена је 1998. године, а 2. јуна 2008. године је њен назив преименован на период од десет година и по називу спонзора је добила назив Ланксес арена.

Међу највећим је затвореним аренама у Европи и коришћена је за све врсте спортова и концерата, а првенствено за хокејашке утакмице клуба „Келнске ајкуле“. То је највећа арена за хокеј на леду ван Северне Америке.

У протеклим деценијама у њој су одржана бројна Светска и Европска првенства у разним спортовима од хокеја на леду до рукомета и кошарке.

Почетком септембра биће поприште надметања Б групе на кошаркашком Европском првенству.

Првог дана надметања 1. септемра у утакмицама првог кола Б групе састаје се Босна и Херцеговина са Мађарском, Словенија са Литванијом, а домаћини ће снаге одмерити са Француском.

Без сумње жеља им је да пласманом на прво место у групи изборе и одлазак у Берлин, где ће се у Мерцедес-Бенз арени играти завршница Светског првенства.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво