Читај ми!

Лет-лет-лет и "Плава птица" опет полеће у свет

"Плава птица" свила је своје потпуно ново гнездо. У суботу, 18. фебруара из њега ће се Плава птица винути високо, високо, до Првог програма Телевизије Србије, а одатле брзином мисли слетати на чуперак својих гледалаца.

О каквом је плавоптичастом гнезду реч? У питању је заједничко двориште за Османа и Борку, али за комшије, Госпођу Ж и Господина Џ-а. И следи логично питање: ко је ту гост, а ко домаћин? Борки и Осману уопште неће бити лако ... У овом шашавом дворишту више неће бити тајни. Или ће их бити, али ће се тешко сакривати: неко ће хтети да сазна да ли је нечији "заљубишк", неко ће желети да летује у сред зиме, угостиће чудну канту за смеће која има своје жеље... И све ће то наши јунаци делити међу собом - и љутњу, и помирења, и тугу, и неспоразуме и на крају - делећи радост само ће је умножавати.

Неизоставни су наравно и слатки и слани залогајчићи уврнутих назива које само Куваричице "Плаве птице" уме да закува. И то није све! У овом, новом циклусу, Осман није једини мађионичар, јер и Куваричица зна неке нове трикове. Али нећемо баш све да откријемо... нешто морате и сами!

Кад смо већ код магије, чаролије и чудних ствари... Осман и Борка настављају да обилазе свет... Уђу у приколицу и кад из ње изађу - налазе се на сасвим другом крају планете и то - кроз песму. Та приколица донеће многе неспоразуме, али и многе лепе моменте међу нашом дружином.

И наравно, да није баш све ново! Гусарска посада "Плаве птице" још увек плови и знање лови у истом саставу. Они ће вам помоћи да схватите каква је веза између Десанке Максимовић и броја 8 или између компаса и зечева и још много, много тога.

И најзад - нешто што другарићи највише воле: некада трик, а некада... та на на на - експеримент, само зато што је много писама стигло са том жељом, а жеље наших другарића праве су заповести!

Будите са нама сваке суботе у подне на Првом програму Телевизије Србије, почев од 18. фебруара!

Уреднице и сценаристкиње су Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, а сценаристичком тиму прикључила се и Сташа Петровић, редитељ је Миодраг Коларић, сценографкиње Тања Ивановић и Мира Анрејевић, костимографкиња Александра Стошић-Крстовић, композитор Драгољуб Илић Илке, музички уредник Добросав Предић, дизајнер звука Срђан Филиповић, а наше глумце сви добро знају, то су: Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

 

 

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво