Шта да слушам? - Дечји програм Радио Београда

Ако у кући имате стари бакин радио, ако имате мобилни телефон или компјутер који је повезан на интернет, можете да слушате супер емисије на радију и то Радио Београду 1. Те емисије нису неке досадне вести, него су баш емисије намењене деци. Плава птица суперица ти их од срца препоручује, стварно су забавне!

Е, сад, пази 'вамо. Сваког свакцијатог радног дана емисија „Фамилиологија" иде уживо од 13:05 до 14:00ч. У „Фамилиологији" можеш да чујеш да је породица јако важна, да је ту да те подржи (зна и Плава птица да некад породица мало зна да казни, али зажмурићемо на једно окце), ту је да те воли, да те мази, да ти помогне, да ти каже која је музика добра, који би филм могао/ла да гледаш и тако даље, и тако ближе. Иако су све емисије занимљиве, сваког дана је свака емисија различита.

Понедељком се емитује емисија која се зове „3 пута 3" (ко не зна колико је три пута три?). Та емисија је забавник, радозналци могу да сазнају нешто ново што их занима, али да чује и нове информације о књигама, филмовима, уметности, спорту итд.Уторком иде емисија „Из другог угла". У тој емисији може свашта ново да се сазна, али и да се прича о проблемима, путовањима, интересовањима... Некад се у емисији појаве и старији, али у малим количинама.

Средом можете да чујете емисију „Породични магазин". Емисија завирује у понеку породицу. Увек позовемо неког психолога, који скрећу пажњу на „те мале неваљале становнике наше психе, који нас терају да се свађамо и који нам често загорчавају живот". Емисија се завршва увек причом за најмлађе, која се зове „Азбука звука".

Четвртком је емисија „Корак ка науци", у њој можеш да сазнаш ко су најбољи математичари, физичари, млади научници... Нека ми нико не каже да има оних који не воле кућне огледе и занимљиве природне појаве!

Петак је дан за музику! Слуша се добра музика, слушају се занимљиве приче о музици... Ако вас неко пита, музика 80-их година је опет у моди. Али у моди је и нова музика, коју ће вам препоручити аутор емисије. И на крају сваке емисије може да се чује што шта о српској митологији и чудним бићима.

Обавезно нађите радио станицу Радио Београда 1, посебно ако нисте никада до сада!

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара