Конкурси: Железница у очима деце

Колико сте се пута возили возом? Колико сте га пута видели у свом животу? Јесте ли некад размишљали какви све возови постоје?

Модерни, стари, ишарани графитима... прљави, спори, чисти, брзи као метак... Има оних што се не чују док клизе по шинама, а има оних што клапарају, а опет тако успављују неке путнике... Видели сте сигурно некад у филмовима како неко остаје тужан на железничкој станици, гледајући за возом... Неко буде храбрији па потрчи за њим, а неко буде довољно брз па га и стигне. Замислите на пример да возови умеју да говоре. Замислите шта би све умели да испричају: шта се све прича у вагонима, ко се све љуби (пссст, то су слатке тајне), ко се све свађа, ко се мири, ко плаче, а ко се смеје... Сва срећа па не умеју да говоре, јер не би стигли да превозе путнике колико би прича знали да испричају.

Није ни чудо што су многи уметници писали о возовима, цртали возове, фотографисали их или смишљали песме о возовима... Како би ти насликао неки воз или неку железничку станицу... или можда неког путника... или воз из маште? Један, два, три... размисли мало, јер... је расписан 28. ликовни конкурс чија је тема „Железница у очима деце". Потруди се добро, јер је на пример прошле године на овај конкурс стигло преко 5000 радова! Није то мала ствар!

Е, сад, шта је важно? Важно је да имаш мање од 14 година и да имаш наставника или наставницу ликовног. А то сви имају. И онда нацртај нешто на ову тему на папиру величине блока број 5 и можда се баш твој рад нађе на изложби у галерији Железничког музеја, у каталогу, на плакатима, позивницама... Наравно, није наодмет ни одговарајућа награда коју можеш да освојиш...


Подсети свог наставника или наставницу да рад треба да стигне најкасније до 15. новембра 2011, и то на адресу:


Железнички музеј
(за Конкурс)
Немањина 6
11000 Београд

Много среће!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара