Папирната палма

Најлепше је лешкарити испод палме, крај обале мора. Али ако је тренутно зима и нема мора, можете себи бар да направите једну малу палму. Овога пута, Осман вам показује управо то!

За овај палмичасти експеримент, потребно је:

- старе новине

- картонска ролна од фолије

- селотејп

- маказе

- присуство родитеља

Најпре залепите селотејпом ваше старе новине једну за другу, тако да оне заједно чине дугачки низ папира. Затим, уролајте новине око картонске ролне и прилепите да се не би одмотале.

Када сте то направили, извуците картонску ролну, а своје сролане новине исеците на танке фронцле маказама и то све до половине. Замолите обавезно некога од старијих да вам помогне при сецкању.

Сада је неисечени део стабло ваше палме, а горњи исфронцлани део је њена крошња. И најзад - повуците руком крошњу ваше палме. Шта се дешава? Она расте и расте, колико год ви то пожелите.

Драги другарићи, надамо се да ћете се добро забавити овим експериментом, а ако откријете нешто ново, шаљите нам на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад...

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара