Читај ми!

“Радио Милева” , од 16. маја, радним данима на РТС 1

Од 16. маја, сваког радног дана у 20 часова на Првом програму РТС-а у комедији "Радио Милева“ пратићемо свакодневни живот Милеве, Наталије и Соње, три генерације породице Мајсторовић које живе под истим кровом.

Милева је глава куће, све зна, све уме и у све се разуме. Пензионерка која је радни век провела као секретарица председника Општине. Самоуверена, енергична, намазана, жена која има све информације, жена за све времена, сналажљива и оштроумна

Ћерка Наталија је њен антипод. Професорка Српског језика и књижевности у Математичкој гимназији. Одмерена, уравнотежена, рационална, а по мишљењу њене мајке, пре свега, неуспешна жена, јер нема емотивног партнера и ради за мале паре у школи где нема ни пун фонд часова.

Наталију је одмах након рођења њене ћерке, Соње, још пре 15 година, оставио муж. Пошто је са Наталијом очигледно негде погрешила, Милева је одлучна да унуку Соњу “узме под своје” како би од ње направила своју доследну наследницу, чему се Наталија свим силама противи.

Соња је лош ђак, али опчињена друштвеним мрежама и савременом технологијом у којој види своју светлу будућност. Баба Милева је апсолутно у томе подржава и њих две чине фантастичан тим у вечитом сукобу са смерном Наталијом која искрено верује да пречица до успеха не постоји.

Милева није ауторитет само у оквирима своје породице већ и у читавој згради која је прави космос у малом са читавом лепезом живописних карактера из чијих супротности проистичу духовити заплети и изненадни обрти. Полицајац у пензији у звању управника зграде Стеван ињегова жена Марта, брачни пар Марић који чине неуропсихијатар Сава и докторка пластичне хирург Викторија, сликар Леон, студенти Петар и Гаврило, доброћудни мајстор Моца и његова “зла” жена Жана, оперски певач Живорад, песник Раде, посесивна мајка Цвета и њен увелико одрасли син Микица, само су неки од урнебесних карактера који свакодневно дефилују кроз Милевин живот, а и она кроз њихов.

“Радио Милева” је жива, лака, једноставна и динамична комедија која се бави темама као што су несклад међу генерацијама, сукоб различитих нарави и преплитањем ситуационе и вербалне комике.

Главне улоге играју Олга Одановић, Марија Вицковић, Кристина Гаврић-Богуновић, Дара Џокић, Бранимир Брстина, Тихомир Станић, Бојан Димитријевић, Марко Гверо; Анђелка Прпић, Никола Којо, Немања Оливерић, Ненад Стојменовић и Светозар Цветковић.

Креатор серије и продуцент је Небојша Гарић, а редитељ Елмир Јукић. Сценаристи су Зорица Цвијетић, Маријана Чулић-Вићентић и Жељко Хубач. Директор фотографије је Алмир Ђиколи, сценограф Александар Цвијановић, а костимограф Невена Миловановић. Музику је компоновао Владимир Граић. Извршни продуцент Игор Стојановић.

 

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво