Читај ми!

Трилер серија "Вера" викендом на РТС 1!

Шпијунски трилер с елементима мелодраме инспирисан истинитом причом о српској Мата Хари, Вери Пешић (Јована Стоиљковић), биће премијерно емитован викендом на Првом програму РТС-а од 20ч. Косценаристи серије од 10 епизода су Кристина Ђуковић и Недељко Ковачић, који је потписан и као редитељ.

Радња прати период непосредно пре Другог светског рата и током њега. Деветнаестогодишња лепотица, Вера Пешић, из Сијаринске бање, после разочарања у младалачку љубав са комунистом Миливојем Перићем (Виктор Савић), пуна наде и снова о животу из холивудских филмова, које је обожавала, долази у Београд и убрзо постаје сарадница југословенске, немачке, француске и енглеске обавештајне службе.

Паралелно са акционом, шпијунском линијом радње, фокус је и на Вериној интимној, психолошкој драми у контексту тајне њеног порекла, која формира њене односе с мушкарцима у приватном животу и шпијунској каријери.

Прича коју доноси серија "Вера" нуди озбиљан и жанровски модеран третман једне фасцинантне а мање познате епизоде из наше историје. Расветљавајући кроз фикцију историјски лик једне снажне, независне жене, некарактеристичне за балканско поднебље, серија се ослања на веома актуелан тренд промовисања главних јунакиња - хероина, како на филму тако и на телевизији.

Поред Јоване Стојиљковић и Виктора Савића запажене улоге у серији "Вера" играју Петар Зекавица (немачки официр Карл Краус), Никола Којо (Танасије Динић), Александар Срећковић Кубура (мајор Славко Радовић), Небојша Дугалић (генерал Боривоје Мирковић), Виктор Савић, Вук Костић (Радослав Ђурић), док се Тихомир Станић (војвода Коста Пећанац) појављује у улози Вериног оца. У овој серији важне улоге тумаче и Анита Манчић, Бојан Жировић, Златија Оцокољић Ивановић, Никола Вујовић, Андреј Јемцов, Миона Марковић и Милица Томашевић.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво