Читај ми!

Две специјалне емисије "Бунт"

РТС2, среда 29. децембар 2021. // РТС2, среда 5. јануар 2022.

Са жељом да понуде пресек најзначајнијих дешавања на рок сцени, као и да са гледаоцима поделе своје импресије како је (све) ова 2021. година (и колико) утицала на емисију "Бунт"- ауторка Бранка Главоњић и њен тим брижљиво су припремили две специјалне емисије.

На самом крају године у којој је емисија "Бунт" започела 19. ТВ сезону емитовања и обележила своје пунолетство, а затим и у првој седмици Нове 2022. године- биће емитована два специјална издања најдуговечније рок емисије у историји Радио-телевизије Србије и у читавом нашем региону.

Након премијера на Другом програму РТС- а (30.12. и 5.1.) , следе емитовања ова два "Бунт специјала" и на ТВ каналу културе РТС3 (30.12. и 6. 1.) а потом и на програму РТС Музика (31.12. и 7. 1.)

"Ма колико су нам дани и у 2021- ој деловали једнолично, чинило се често да су нам и животи "на паузи", као и да би можда било најбоље ову годину једноставно заборавити- ипак је, осим лоших вести, било и довољно понечега новог, вредног, важног, лепог. Одржане су неке пажње вредне манифестације, било је и значајног стваралаштва, успешних сарадњи, културних пројеката и уопште квалитетих догађаја у вези са рок сценом- по којима би итекако вредело памтити годину за нама. Зато смо и припремили ове две празничне емисије: да подсетимо (да није баш читава година протекла као "Дан мрмота") али и да допринесемо да са мање зебње а много више наде- крочимо у сусрет свему лепом и занимљивом, што нас очекује у Новој години.", каже Бранка Главоњић, ауторка емисије "Бунт" и додаје:

"Рок аутори и бендови су и током ове године, поново доказали да музику ништа не може да заустави. И захваљујући њима, кроз емисију "Бунт" смо и ми наставили да славимо рок ствараоце, ауторе, квалитет и истрајност, успешне сарадње и културну размену. Наравно, нисмо заобишли сагледавање положаја музичара у пандемијској ситуацији, која и даље траје. У првој специјалној емисији, биће и осврта на фестивале који су одржани и оне који су у плану, подсетићемо на неке пажње вредне, доказане али и нове ауторе и бендове. Осврнућемо се и на песме које смо премијерно емитовали током 2021, захваљујући поверењу аутора и бендова у емисију Бунт. Спроведено је и неколико успешних сарадњи и значајних културних пројеката на које ћемо подсетити."

О садржају друге специјалне емисије "Бунт", која ће премијерно бити емитована 5. јануара на РТС2, тим емисије открива да су се такође потрудили да и то специјално издање буде занимљиво за гледаоце и итекако пажње вредно, а биће посвећена свему што је током 2021. године утицало на емисију "Бунт".

Бранка Главоњић: "Наше новоустановљено признање, награда емисије "Бунт"- "Песма године"- чека свог идућег добитника. Први који су освојили награду "Песма године" је бенд E play, за песму "Слобода". Верујем да ће и могућност да освоје ову награду, сигирно допринети мотивацији домаћих рок аутора да стварају и да се труде у наредном периоду. Успостављањем овог признања, желела сам да и емисија "Бунт" допринесе, подржи рад и истрајност рок аутора јер без њих- не постојимо ни сви ми....

Искористила бих ову прилику да у своје и у име тима емисије "Бунт"- честитамо празнике: желимо да вам у здрављу, љубави, уз добру музику и уз што више разлога за радост - протекне идућих дванаест месеци. Срећна нам Нова 2022. година!"

Ауторка и уредница емисије: Бранка Главоњић
Новинар: Стефан Јовчић
СПЕЦИЈАЛНЕ ЕМИСИЈЕ "БУНТ", РТС2: 29. децембра и 5. јануара

BUNT, FACEBOOK  https://www.facebook.com/BuntRTS/

TOP LISTA BUNT https://www.facebook.com/groups/278877569413076/

BUNT, INSTAGRAM https://www.instagram.com/bunt_rts/ 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво