Они долазе: ДРАМ

Млади градски бенд, који је музичка критика прогласила за највећу музичку наду Србије у овој години, одржали су недавно врло посећену dvosatnu свирку у градском клубу „Строги центар“ и представили ауторски материјал за деби албум, који ће ускоро објавити ПГП РТС.

ДРАМ: „Изабрали смо мало другачији пут - нисмо хтели да објављујемо ништа чиме смо половично задовољни. Желимо да нашу музику људи слушају. Желимо да будемо богати и славни."

"Наша идеја је да свирамо праву поп музику у Србији и региону, нешто што овде скоро да не постоји а што је на западу слушано, као сто је Ed Sheeran на пример, да поп буде поп а не оно у шта се то код нас претворио - ово код нас је у ствари неки облик забавне музике. Једноставно - хоћемо светски звук у Србији. Песме је продуцирао Иван Мирковић - Бамби, и срећни смо како то звучи, тако да ћемо и надаље радити са њим."

"Одлучили смо да се музиком бавимо озбиљно. Све улажемо у
"Д р а м" и желимо да нам ово буде животни позив. Можда ово све звучи мало претенциозно, али ово нам није хоби, и не желимо да будемо ниједног тренутка. Ми смо у музици нон-стоп, пратимо све што се ради, снима, прави. Савремена музика свакодневно доживљава метаморфозу, неке ствари постају превазиђене, појављују се нови концепти и желимо да будемо у томе колико год је то могуће."

Осим студијског рада, бенд Драм вредно и много свира, како у Србији тако и у региону. Момци су "згазили на бине" Егзита, Арсенал феста, београдског Бирфеста, Дома омладине Београд и Бир гардена (са Irie fm), фестивала "Stična" (Словенија), "Дев9тке" али и на сцене многих клубова широм наше земље.

Момци поручују да су им амбиције "астрономске" и да од њих можемо очекивати још много!

А шта уопште значи „драм"?
Несвакидашње име бенда потиче од старе турске мере за тежину. Драм је чинио стоти део једне „оке"- мерне јединице масе али и течности, која се користила са различитим вредностима у Грчкој и Египту. Код нас се појам „драм" у прошлости користио у жаргону, као јединица мере: „Ни драма јој нећу оставити" у древним текстовима али и као метафора за ништавило, нимало или за „трун нечега"...

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво