Лена Ковачевић представила албум Сан

Лена Ковачевић представила је свој други албум "Сан", у издању ПГП РТС, на промоцији одржаној у хотелу Хајат и истом приликом најавила је да ће одржати концерт у Београду, 7. децембра у Дому синдиката.

Албум је софистицирани колаж поп и џез музике, сачињен од неколико обрада познатих нумера уметника попут Бајаге, Дина Мерлина, Владе Георгиева, Ђорђа Марјановића и других, као и неколико ауторских песама сјајних аутора са наших простора, међу којима су: Влада Марковић, Душан Ковачевић, Иван Илић и Саша Милошевић Маре.

 

Лена Ковачевић рођена је у Београду где је завршила средњу музичку школу, одсек клавир. Дипломирала је џез певање на престижном Музичком конзерваторијуму у Амстердаму. Студирала је у класи еминентних европских професора. Снимала је, наступала и учествовала у многим пројектима музичара са свих страна света, упоредо сарађујући са својим колегама из Србије и региона. 2003.године пева у филму "Професионалац", са Бајагом. 

 

У Холандији је дуги низ година сарађивала са једним од најбољих џез оркестара, Краљевским холандским оркестром. Наступала је као солиста у пројекту америчког басисте Џона Клејтона (сарадника Дајане Крал, Нине Симон), уз Најџел Кенеди Квинтет и Ал Ди Меола Бенд. Први ауторски албум "Добар дан за певање" (ПГП РТС) изашао је 2009. године, инспирисан џез и поп музиком, као и звуком Балкана.

Лена и њен бенд имали су прилике да наступају у Србији, региону и иностранству, представљајући материјал са претходног албума "Добар дан за певање". У јуну 2011.године наступили су на северу Кипра на фестивалу где су до сада учествовали између осталих и Цесариjа Евора, Бони Ем, Горан Бреговић, Ренди Крафорд и многи други. У Србији се издвајају наступи у Битеф Театру, на Мокрањчевим Данима, у Сава Центру, Дому Синдиката, Коларчевој задужбини.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се