Промоција диска Вукашина Савића

У издању ПГП РТС недавно је изашао нови компакт диск под називом "Црни бас", остварење животног сна музичкој јавности добро познатог солисте Вукашина Савића. 

Некада солиста Опере у Београду, већ 20 година солиста Опере у Келну Савић је овог пута скренуо пажњу музичке јавности старим свима добро познатим песмама са простора који смо некад звали Југославија. Песме на диску "Црни бас"  изведене су на нов начин, а у себи спајају џез, светску и филмску музику.

Вукашин Савић рођен је тачно на пола пута између Краљева и Крагујевца. Средњу музичку школу завршио је у Нишу. Соло певање на Музичкој академији у Београду. Био је солиста Радио хора РТС. Од 1982. до 1992. године солиста Опере у Београду. Као солиста са хоровима Бранко Крсмановић и Collegium Musicum имао је више стотина концерата широм бивше Југославије, Европе и Азије. Отпевао је комплетан басовски концертни репертоар. Од 1992. године запослен је у Опери у Келну. Целог живота сањао је да направи управо овакав албум. На албуму „Црни бас" налазе се старе песме са простора бивше Југославије попут: Марије дилбер бела Марије, Ханума и др. Посебну пажњу скреће песма "Маро,маро" за коју је музику и текст урадио Никола Чутурило-Чутура.

Уз велику помоћ рокера,прекаљеног Николе Чутурила и младог Давида Мицића, Вукашин Савић представио је свој рад на промоцији у београдском клубу у присуству великог броја пријатеља и новинара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се