Драм: промоција деби албума “Нећемо променити свет“

У РТС Клубу је представљен деби албум младе београдске групе Драм, у издању ПГП РТС-а.

"Д Р А М" су: Стефан Аћимовић (вокал, гитара), Марко Аризановић (клавијатуре, миди, вокал), Бранко Димитријевић (бас, вокал) и Павле Савић - бубњеви, електроника, вокал. За себе кажу да су "суперстар инди електро too-much-pop rокенрол бенд, са београдских општина".

"Драм је бенд чију музику морате чути, морате им издати албум, толико су добри"- поверио је на почетку обраћања Владимир Граић, директор ПГП РТС- а, цитирајући менаџера групе Златка Јошића, који му је указао на ове младе музичаре.

"Наравно да сам, када сам чуо албум и сам схватио да момци располажу великим потенцијалом, талентом и да заслужују да их ПГП испрати и да их подржимо у томе што раде. Логичан след постпака је био да као подршку у тој мисији, укључимо нашег великог зналца и легенду- Сашу Хабића а заслуге за финални звук овог издања припадају и Ивану Мирковићу Бамбију. Пред вам је један сјајан, дебитантски албум који преноси изузетну енергију и верујем да ћете уживати у музици групе Драм!".

Дејан Манојловић, директор СОКОЈ : "Драго ми је што је комисија СОКОЈ- а, која је вршила избор за подршку при нашем Фонду за културна давања, препознала вредност ове младе групе. Драго ми је што је реч о албуму првенцу, што се ради о младим музичарима и мислим да тако треба да буде и надаље. СОКОЈ ће и убудуће подржавати све такве акције, квалитетне пројекте и то не само младих људи. Ви знате да СОКОЈ стимулише бројне домаће ауторе и може се рачунати и убудуће на нашу подршку. Само нека буде што више добре музике."

Ненад Кузмић, гл. музички уредник Радио Београда 202: "И ми у двестадвојци себе сматрамо институцијом- програмом који такође ради на доприносу културним давањима. Пре две године и мене је позвао Златко Јошић и рекао ми за момке из бенда Драм. Кад сам их и чуо, био сам одушевљен. Драго ми је да се у нашој поп музици појавио овако добар нови, млади бенд. Они свој жанр зову "инди-гас", тренутно су најбољи и једини свирају тај жанр поп музике. Желим да настане још бендова који ће свирати овакву музику а да притом- ДРАМ и даље остану најбољи. Они свирају поп који недостаје у нашој музици, нашој сцени и свирају тај квалитетан поп, у правом смислу тог музичког правца. Као млада снага, Драм су нашој сцени донели нешто ново, другачије, квалитетно и оно што је заиста недостајало. Радио Београд 202 и остали програми Радио Београда ће наравно емитовати песме групе Драм у својим емисијама а у 2020. ћемо емитовати и цео видео снимак њихове свирке из чувеног "Студија 6" Радио Београда. Том приликом они су "одсвирали", представили цео албум и верујем да ћете уживати и у том снимку као и када будете слушали њихове песме на нашем радио програму."

У РТС Клубу у Светогорској, догодио се и први преседан, односно први, "историјски бис", од отварања ове РТС- ове продавнице и кафе - клуба! Присутни новинари и пријатељи групе инсистирали су да бенд одсвира још нешто, након представљене четири песме. Тако су "Драмовци" ушли у историју РТС Клуба јер се баш током њихове промоције- први пут догодило да званице- гости од музичара затраже (и добију) бис...

Након успешне свирке у „Студију 6" Радио Београда (17.12.2019) и промоције деби албума (25.12.), дестинације на којима ће бенд наставити концертну промоцију биће: клуб "Феедбацк" у Нишу и Омладински центар Зајечар. Свираће са Иваном Јегдићем и бендом"Кени Није Мртав"- иста екипа, на оба места...Потом ће, кажу, " мало кружити по Србији" па се враћају 21.марта, да направе велику престоничку промоцију албума, у Дому омладине, уз "госте.... који за сада могу да остану изненађење".

"Драм" једва чекају да чују ваше утиске о њиховим песмама а за почетак упознавања, поручују: "Будите отворени за нову музику, која итекако постоји и у нашој земљи".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво