Фантастичан наступ " Галије " за слушаоце Двестадвојке и гледаоце РТС3

Радио Београд 202 и ПГП РТС организовали су ексклузиван мини концерт групе " Галија " у легендарном Студију 6 Радио Београда.

Пред велики београдски концерт, момци из "Галије" су за слушаоце "Двестадвојке" и гледаоце РТС 3 фантастично извели уживо неколико старих хитова и промовисали актуелан албум "У рају изнад облака". Том приликом премијерно је приказан и најновији, веома необичан спот за песму "Кад би ти отишла из овог града", коју је фронтмен "Галије", Ненад Милосављевић Неша, конпоновао на стихове великог песника Матије Бећковића.

"Из одговорности према Матији, као великом песнику, одлучио сам се за артистички приступ и сматрам да је то био једини исправан пут. Није то могао да буде неки класичан спот који би банализовао песму. Идеја је моје лице као платно на коме настаје слика. Суштина је у једноставности и идеји" - каже Неша "Галија" који је сам снимао, режирао, монтирао спот у којем је био и актер.

Мини концерту "Галије" присуствовао је као специјални гост и сам Матија Бећковић. "Баш ме је обрадовао Неша што је одабрао ту песму. То су слободни стихови , он је изабрао оне који су му се највише допали, а ја сам то слушао са највећим задовољством. Честитам на овој великој интерпретацији" - Рекао је Бећковић.

Владимир Јанковић Џет, легенда Радио Београда 202, који је пре скоро 40 година први представио групу "Галија" слушалачкој публици  у бившој Југославији, испричао је анегдоту о томе како је Неша тада описао музику "Галије". "Рекао је да они свирају музику на бази чисте филозофије и личног виртуозитета", присећао се Џет, док је Неша уз осмех добацивао да је десет дана смишљао ту реченицу.

Директор ПГП РТС-а Владимир Граић честитао је "Галији" на сјајно обављеном послу са албумом "У рају изнад облака". Он је подсетио да идуће године група обележава 40 година од изласка деби албума "Прва пловидба" и нагласио да управо толико траје "Галијина" верност матичној дискографској кући ПГП-у. Морамо обележити неке битне датуме великих извођача. Тај албум је један од најзначајнијих у југословенском рокенролу. " Галија" је 40 година касније свежа као на првом албуму. Млађи су и бољи него тад" - рекао је Граић.

Уз директан пренос на Радио Београду 202 и телевизији РТС 3, група "Галија" је одржала овај мини концерт у Студију 6 Радио Београда за новинаре, пријатеље и поштоваоце уочи великог београдског концерта 9.новембра и нишког наступа 16.новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво