Промоција дебитантског албума вокалног састава "Constantine"

Вокални састав "Constantine" одржаће промоцију албума "У цик зоре још се пева", у издању ПГП РТС у петак, 19. октобра у Каменој сали Радио Београда.

Иако "Константин" (Constantine) постоји већ десет година ово је њихов дебитантски албум. На њему се налази дванаест ауторских и евергрин песама. На песмама је радило неколико композитора, аранжера и текстописаца, попут Владимира Граића, Леонтине Вукомановић, Милана Игњатовића, Александра Петковића, Драгана Димића Димкета, Светлане Цветичанин, Игора Николића, Бојана Станковића и Далибора Марковића.

Девет нумера са албума "У цик зоре још се пева" урађени су у вокално-инструменталним аранжманима, а три су a cappella. "Све песме, било да се ради о евергрин обрадама или о новим ауторским песмама, обојене су звуцима старог нишког градског мелоса, у модерним аранжманима са примесама џеза и приморских мелодија", каже Бојан Станковић, члан састава Константин.

Овај нишки вокални састав чини једанаест мушких чланова-басови Иван Стојановић и Илија Стојадиновић, баритони Димитрије Панчић, Миодраг Перовић и Марко Милановић, други тенори Милош Гавриловић, Александар Стефановић, Далибор Марковић, први тенори Ивица Стојановић, Марио Петровић и Бојан Станковић.

Подсетимо, вокални састав Константин (Constantine) је претходних година између осталог, наступао на Мокрањчевим данима, имао успешну турнеју у Енглеској, наступао у београдском Сава центру, певао у Грачаници. Носилац је највишег признања Града Ниша "11.јануар".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво