На Балкан партију у Малмеу, после проласка у финале, музика се орила до зоре

У Малмеу се вечерас одржава друго полуфинално вече Песме Евровизије. Наступиће представници 16 земаља, а десет најбољих према мишљењу публике ће се пласирати у финале. Директан пренос је од 21 час на РТС 1, РТС Свет и платформи РТС Планета. Србија је већ у финалу, а после прве полуфиналне вечери у Малмеу је приређена Балкан парти за најверније фанове Песме Евровизије.

Прво полуфинално вече песме Еуровизије завршило се пласирањем у финале и слављење Србије, Хрватске и Словеније, будући да су се све три екс-Ју државе пласирале у финале. По завршетку такмичарске вечери за најватреније евровизијске фанове на Балкан партију наступиле су Констракта, Сања Вучић, Бојана Стаменов и након 34 године поново на Евровизији, легендарна Тајчи.

„Знаш шта, пуно има повезница баш сада. Не знам, можда је то нека чаролија која се догодила. И добре су пјесме, и красни су умјетници, и нека енергија је добра“, каже Тајчи.

„Па, мени се то јако свиђа, а колико сам схватила, чула, то се није давно десило. Видећемо како ће да буде, надамо се најбољем. Што се мене тиче, ја кад се сетим ономад, пре две године, мени је било само битно да уђемо у финале и ту сам сматрала да је посао завршен. Тако да, надам се да се и Теја Дора у том смислу опустила јер је већ урадила велики посао, по сад шта буде биће“, истиче Констракта.

„Фантастично је, некад се заборавим у ствари какав је осјећај. И онда тај 'Евровижн бабл' је стварно невероватан увек, и онда се сетим зашто сам заправо ишла два пута на Евровизију. Зашто сам пристала на то јер стварно велики је притисак. Не могу да кажем да је малтрет, али тешко је јако. Али наравно да су то слатке муке и да увек буде напослетку, посебно када се уђе у финале. Све честитке Теја Дори, јако сам срећна и хвала жребу што су нас прве прозвали да не морам да губим живце“, наводи Сања Вучић.

Занимало нас и какав је осјећај вратити се међу Еуровизијске фанове?

„Па баш је оно био флешбек и чак сам и хаљиницу обукла након 34 године. Евровизијска публика је стварно посебна, јер толико има љубави и осјећа се то стварно као што је слоган Јунајтед бај мјузик, значи та музика нас спаја. А то је оно што највише памтим из 90. са свог наступа на Евровизији и баш то да смо кроз ту пјесму били заједно, доживјели нешто лијепо заједно и ето, кроз све ове године то нас и држи“, наглашава Тајчи.

„Па добро, воле, воле евровизијски фанови па је увек лепо да се вратиш и да се подсетиш добрих старих времена“, каже Констракта.

„Јој, невероватно нам је било, стварно. Наступи су били супер, публика је била стварно френетична. Публика је била невероватна, види се да су прави евровизијски фанови и да знају све песме, посебно и оне које можда нису најпопуларније. Тако да сам баш уживала и пуна је кућа била и јако је било лепо“, наглашава Сања Вучић.

Евровизијске звезде су за крај имале само једну поруку.

„Је, прекрасна је и Теодора и пјесма, баш ми се дојмила. На прво слушање сам ју примијетила. Желим јој исто пуно успјеха, прекрасна је“, поручила је Тајчи.

„Наравно да бих све гледаоца позвала да испрате финале у коме смо наравно и ми, и да подржимо нашу представницу Теја Дору, и сви наравно који су у дијаспори да гласају обавезно за њу“, поручује Сања.

Како ноћ одмиче, музика не престаје. Балкан је вечерас у срцу Европе, а ритмови који одзвањају говоре универзални језик који сви разумемо.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару