Eвровизијски тим за Ротердам

Група "Hurricane" и евровизијски тим РТС-а вредно раде на представљању песме којом ће се Србија ове године такмичити на "Песми Евровизије".

Након победе на Беовизији, објављен је званични спот за песму "Hasta la vista", урађен је сет фотографија којим ће се српски тим промовисати, а и одлучено је ко ће бити у пратећем тиму девојака као пратећи вокали, који ће бити уз "Hurricane" на сцени у Ротердаму. РТС је и ове године одлучио да позната музичка имена допринесу својим евровизијским искуством представницама Србије - то су Олга Поповић, Младен Лукић и Леонтина Вукомановић, која ће уједно бити и вокални педагог српског тима.

 

Ко су чланови српског тима на Евросонгу?

 

HURRICANE

Група "Hurricane" основана је 2017. године на Карипском острву Свети Мартин и њу чине Сања Вучић, Ивана Николић и Ксенија Кнежевић. У протекле две године чланице групе "Hurricane" су својом појавом и песмама задобиле интернационалну пажњу. Њихове песме емитује преко сто светских радио станица. Трио је снимио седам песама на енглеском језику, а 2019. године издао је свој први сингл на српском језику под називом "Фаворито". Песма је доживела велики успех и запаженост на српској музичкој сцени, што потврђује тридесет милиона прегледа на YouTube каналу за три месеца. После ове песме, група је снимила и другу, под називом "Авантура", чији су аутори Немања Антонић и Косана Стојић. "Hurricane" тренутно припрема две песме у Лос Анђелесу, за америчко тржиште и албум за српско тржиште који се очекује 2020. године. Група "Hurricane" снимила је песму "Hasta la vista" за фестивал "Беовизија 2020" са жељом да Србију на такмичењу за "Песму Евровизије" у Ротердаму 2020. године представе савременим, квалитетним и атрактивним наступом.

САЊА ВУЧИЋ

Рођена је 8. августа 1993. године у Крушевцу, у Србији. Завршила је средњу музичку школу "Стеван Христић" у Крушевцу, смер соло певање. Апсолвент је на Филолошком факултету у Београду на катедри оријенталистике, смер арапски језик и књижевност. Познавалац је шпанског, португалског и италијанског језика, а поседује два сертификата Британског конзулата за познавање енглеског језика. Била је члан црквеног хора "Кнез Лазар", члан етно састава "Беле виле" и члан реге/џез/ска/пунк фjужн бенда "ЗАА". На највећем европском музичком такмичењу "Песма Евровизије" Сања је представљала Србију 2016. године. Са песмом "Gооdbyе" прошла је у финале и освојила 18. место. Крајем 2017. године објавила је дуетску песму са трубачем Дејаном Петровићем.

КСЕНИЈА КНЕЖЕВИЋ

Рођена је 24. јануара 1996. године у Београду, у Србији. Завршила је музичку школу "Војислав Вучковић", смер клавир. Апсолвент је на Факултету за медије и комуникације, универзитет "Сингидунум", смер дигитални маркетинг, у Београду. Учествовала је на многобројним фестивалима као што су "Нишки сусрети", "Чаролија", "Беовизија". Од 2015. године бавила се певањем пратећих вокала на фестивалима и концертима. Те године певала је пратеће вокале на "Песми Евровизије" у Бечу у тиму Црне Горе, коју је те године представљао њен отац, Ненад Кнежевић Кнез.

ИВАНА НИКОЛИЋ

Рођена је 16. априла 1995. године у Нишу, у Србији. Студент је универзитета "Унион", смер пословна економија у Београду и Економског факултета у Нишу. Са 14. година уписала је плесну школу Боом 018 у Нишу у којој остаје члан наредних 6 година. Током плесног школовања учествовала је на државним и европским такмичењима на којима је освојила многобројне награде и тиме постала вишеструка првакиња у плесу.

 

 

 

Пратећи вокали:

Олга Поповић на евровизијској сцени наступала је 2012. године у Азербејџану када је, као пратећи вокал и виолинисткиња, била део састава Жељка Јоксимовића, а Србија је тада освојила високо 3. место. Више од десет година је стални члан групе "Кики Лесендрић и Пилоти", победник је последњег серијала музичког такмичења "3К Дур", наступала је у најпознатијим европским концертним просторима и сарађивала са највећим именима музичке сцене региона. Прошле године на "Песми Евровизије" била је пратећи вокал у тиму који је био са Невеном Божовић у Тел Авиву.

Младен Лукић представљао је Србију на "Песми Евровизије" у Лисабону 2018. године, као главни вокал састава "Сања Илић и Балканика", када је Србија остварила пласман у финале и освојила 18. место од 42 земље учеснице. Први је тромбон Позоришта на Теразијама, Биг бенда који прати Жељка Јоксимовића и трибјут бенда "Ејми Вајнхаус". Младен је јавности постао познат као финалиста прве сезоне ТВ серијала "Икс фактор". Професор је инструмента на којем свира и предмета Оркестарске деонице у музичкој школи "Јосип Славенски" у Београду. Прошле године на "Песми Евровизије" био је пратећи вокал у тиму који је био са Невеном Божовић у Тел Авиву.

Леонтина Вукомановић је као композитор и текстописац радила је са свим значајним певачима са простора Балкана: Жељком Јоксимовићем, Тошетом Проеским, Маријом Шерифовић, Здравком Чолићем... Побеђивала је на свим националним фестивалима поп музике као извођач и аутор. Два пута је била у ауторском тиму представника Србије на "Песми Евровизије": 2004. године у Истанбулу са Жељком Јоксимовићем и 2015. године у Бечу са Бојаном Стаменов. За словеначке представнике на "Песми Евровизије" - Еву Бото и Анџеја Дежана радила је српскохрватски препев текста. Објавила је збирку поезије "Није тачно све што лепо звучи". Већ десет година руководи дечјим хором "Чаролија" и директор је истоименог најзначајнијег ауторског дечјег музичког фестивала у региону. До сада је објавила десет албума са песмама за децу. Била је аутор песама које су Србију представљала на Дечјем Еворсонгу 2015. и 2016. године. Добитница је неколико националних признања за трајни допринос култури. Бави се примењеном музиком у области рекламе. Тренутно је на позицији програмског директора Дечјег културног центра Београд.

Ауторски тим:

НЕМАЊА АНТОНИЋ, аутор музике

Немања Антонић рођен је 11. јуна 1994. године у Шапцу, Република Србија. Музичко образовање стекао је у основној и средњој музичкој школи, где је похађао одсеке за музичку продукцију и клавир. Као пијаниста бележи високе резултате, интернационалне награде и сарадње са најеминентнијим, како домаћим, тако и иностраним педагозима и пијанистима. Тренутно је на Факултету драмских уметности у Београду и студира на катедри за снимање и дизајн звука. Паралелно са факултетским студијама, Немања у свом музичком студију компонује музику и сарађује са многим афирмисаним и неафирмисаним певачима популарне музике, али и извођачима и уметницима у области филмске и серијске музике. У области популарне музике у земљи и региону, Немања бележи високе резлтате са композицијама које броје милионе прегледа на дигиталним платформама за конзумирање музике. "Такмичење за "Песму Евровизије" пратим од малих ногу и поносан сам што је моја музика део једне тако велике манифестације, а пре свега, што ће бранити боје наше државе Србије" - Немања Антонић.

КОСАНА СТОЈИЋ, аутор текста

Косана Стојић рођена је 01. децембра 1986. у Београду, Република Србија. Каријеру текстописца је градила ненаметљиво и стрпљиво од 2005. године, иако се тек 2013. године појављује на музичкој сцени као текстописац. Од тада је написала текст за многе песме које су постале регионални хитови и које броје вишемилионске прегледе на платформи YouTube.
Од 2017. године покреће свој блог, који је и данас врло запажен. Последње 4 године, сарађује са Немањом Антонићем, првенствено на песмама за групу "Hurricane".

САЊА ВУЧИЋ, аутор текста

Сања Вучић рођена је 08. августа 1993. у Крушевцу, Република Србија. У нижој и средњој музичкој школи у Крушевцу, на одсеку за соло певање осваја запажене награде на такмичењима соло певача, што републичким, што регионалним. Завршила је мастерклас код светски реномиране примадоне, првакиње опере и редовног професора на Факултету музичке уметности Катарине Јовановић. Била је члан црквеног хора "Кнез Лазар" 4 године, са којим је као солиста освајала запажене награде и на европским такмичењима црквених хорова. Такође, била је део градског џез оркестра у којима су се обрађивали џез и блуз стандарди, али и етно састава "Беле виле" са којим је учествовала на бројним фестивалима широм Србије. Сања поседује два сертификата Британског конзулата за познавање енглеског језика и апсолвент је Филолошког факултета у Београду на катедри оријенталистике, смер арапски језик и књижевност. Користи шпански, португалски и италијански језик. Од 2012. била је члан реге/џез/ска/пунк фјужн бенда "ЗАА". Из шестогодишње сарадње са музичарима из групе проистекао је и студијски албум у коме Сања учествује као композитор и текстописац. На такмичењу за "Песму Евровизије" наступа 2016. године као представница Србије, са песмом "Goodbye", коју је писала и компоновала Ивана Петерс. Те године, Србија је прошла у финале и освојила 18. место. Током промотивног периода наступала је у Великој Британији, Португалији, Летонији, Русији, Израелу, на Малти, у Холандији и у Шведској. Од 2017. године у саставу је групе "Hurricane", са којима гради интернационалну каријеру.

 


HURRICANE - HASTA LA VISTA


Музика: Немања Антонић
Текст: Косана Стојић, Сања Вучић

Један, два, три и крај
Одбројано је знај
Руке увис на мој знак
Гледаш се са њом, видим, гледаш се са њом
Због тебе немам сна
Тишина убија
Остаћемо ти и ја
Празних погледа
Ти без срца ја без сна


Мада понекад сам мало crazy
Ал‘ са мном никад није досадно у вези
А ти увек бираш погрешну себи
Сада љубави узми или остави


Hasta la vista, baby
Имам нови план, имам, имам нови план
Hasta la vista, baby
Јасно као дан, јасно, јасно као дан
Кажи ми хвала што сам те волела
На тебе таквог пала
Ма, sorry што нисам ти се допала
Hasta la vista, baby


Један, два, три и крај
Одбројано је знај
Руке увис на мој знак
Опет си са њом, опет, опет си са њом
Због тебе немам сна
Тишина убија
Није ово сујета
У љубави то је cute but psycho

О да, милом или силом желим да дам ти се
Па нек‘ обрне се свет
Ти и ја на ободима лудила кад свирам крај
Кад свирам крај, a yeah.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије