Британија спремна за победу на „Евросонгу“, недостају само песма и извођач

Британски јавни сервис одлучио је да ове године публици одузме право одабира националног представника на избору за „Песму Евровизије“. Таква одлука уследила је након вишегодишњег лошег пласмана нумера које су бирали гледаоци у Великој Британији.

Уместо било каквог бирања, британски водитељ Грејем Нортон обелоданиће британског представника у уторак. Песму и извођача изабрала је издавачка кућа BMG без учешћа јавности, пише Гардијан.

Ко ће бранити боје британске заставе у Ротердаму сазнаће се у емисијама Грега Џејмса и Кена Бруса, на Првом, односно Другом програму радија Би-Би-Сија.

Нортон је то потврдио док је износио детаље о праћењу највећег европског музичког такмичења на Би-Би-Сију. „Хоћемо ли напокон чути те недостижне речи 'Уједњено Краљевство douze points?'“, пита се Нортон.

Последња четири британска представника бирала је публика, од којих је чак троје завршило на последњем или претпоследњем месту.

Прошле године, у Тел Авиву Мајкл Рајс је освојио 11 бодова и био последњи. 

У напорима да се избегне национална срамота због још једног неуспеха, процес је поверен једној од највећих издавачких кућа како би се пронашао начин да Европљани у финалу гласају за Велику Британију.

Од компаније BMG затражено је да пронађе „песму са широким међународним шармом“ и певача „који је отелотворење духа и вредности 'Песме Евровизије'“.

Још није познато да ли су се у издавачкој кући одлучили за неафирмисаног извођача или добро познато лице.

Све у свему, нема гаранције да ће се одузимањем права гласа Британцима и стављањем задатка у руке професионалаца, земља одвести у победу на чувеном такмичењу. 

Неке земље имају изборе у којима се одвија љута борба како би се изборило учешће на „Евросонгу“. Један од примера је „Мелодифестивален“, фестивал за који Швеђани кажу да даје огроман допринос добром пласману на избору за „Песму Евровизије“.

Многи победници „Евросонга“ имали су користи од тога што су и пре такмичења били звезде широм Старог континента, те је публика знала за њих када је требало да се гласа. Неке земље уложиле су велике суме у такмичење јер су победу виделе као врсту националног успеха. 

Универзалног рецепта нема. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије