Изабран нови супервизор „Песме Евровизије“

Извршни супервизор „Песме Евровизије“ биће Мартин Естердал из Шведске, који ће по завршетку овогодишњег такмичења у Ротердаму заменити Јона Олу Санда, саопштила је Европска радиодифузна унија.

Мартин Естердал иза себе има више од две деценије искуства рада на телевизији, а био је и извршни продуцент два „Евросонга“ која су одржана у Шведској - у Малмеу 2013. и у Стокхолму 2016. године.

Осим тога, био је и директор и одговорни уредник спортског и забавног програма шведског јавног сервиса СВТ, где је био задужен за бројне телевизијске преносе, укључујући и пренос церемоније доделе Нобелових награда и венчање шведске престолонаследнице Викторије 2010.

Естердал је за званични евровизијски сајт Eurovision.tv рекао да је почаствован што је добио прилику да буде на челу „Песме Евровизије“.

„Песма Евровизије је највећи музички фестивал и најдуговечнија телевизијска емисија на свету. Њена способност да забави и уједини људе широм Европе и света је јединствена“, рекао је Естердал по избору за новог супервизора такмичења.

Швеђанин ће заменити Јона Олу Санда, који ће по завршетку „Песме Евровизије“ у Ротердаму отићи са функције на којој је био од такмичења у Диселдорфу 2011. године.

Извршни супервизор „Песме Евровизије“ задужен је да надгледа припрему и организацију такмичења у име Европске радиодифузне уније (ЕБУ). Заједно са својим тимом сарађује са преко 40 чланова ЕБУ-а и у њихово име обезбеђује да се „Евросонг" сваке године одржи у складу са заједнички утврђеним правилима такмичења.

Мартин Естердал ће, осим за „Евросонг“, бити одговоран и за организацију „Дечје песме Евровизије“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије