Феноменалан наступ Србије на генералној проби другог полуфинала „Песме Евровизије"

Након првих десет учесника који су синоћ обезбедили пролаз у финале „Песме Евровизије“, вечерас је одржана генерална проба другог полуфинала у којем гласа стручни жири. Представници Србије, група „Сања Илић и Балканика“ имали су фантастичан наступ.

Група из Србије наступила је под редним бројем три са песмом Нова деца.

У другој полуфиналној вечери наступа 18 земаља, а осим Србије то су: Норвешка, Румунија, Сан Марино, Данска, Русија, Молдавија, Холандија, Аустралија, Грузија, Пољска, Малта, Мађарска, Летонија, Шведска, Црна Гора, Словенија и Украјина.

Значај генералне пробе је у томе што стручни жири земаља које вечерас учествују даје своје гласове који ће бити саопштени сутра на званичној такмичарској вечери.

У РТС-у заседа жири Србије: Дејан Цукић, Бојана Стаменов, Бане Крстић, Тијана Милошевић и Раде Радивојевић.  

Публика ће моћи да гласа сутра. Осим земаља учесница, глас омиљеној песми у другом полуфиналу моћи ће да дају и гледаоци из Француске, Немачке и Италије.

Победници другог полуфинала придружиће се учесницима који су јуче обезбедили наступ у Финалу а то су: Аустрија, Естонија, Кипар, Литванија, Израел, Чешка Република, Бугарска, Албанија, Финска и Ирска. У финалу ће наступити и стални учесници.

Португалија је први пут домаћин такмичења, а на победу је чекала чак 53 године. Обезбедио ју је млади Салвадор Собрал песмом Amar pelos dois, убедљивом победом (рекордних 758 поена) испред Бугарске прошле године у Кијеву.

Друго полуфинале „Песме Евровизије“ Радио-телевизија Србије директно ће преносити у четвртак, 10. маја, на РТС 1, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета од 21.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво