Друга проба наших представника у Лисабону

У лисабонској Алтис арени данас је одржана друга проба српских представника на овогодишњој „Песми Евровизије“. Група „Сања Илић и Балканика“ на великој сцени појавила се у новим костимима, а одлично певање и интересантна кореографија изазвали су овације продукцијског тима и свих присутних новинара.

Чланице групе Даница Крстић, Невена Париповић и Ива Банићевић заблистале су у новим црно-белим костимима, а енергичан наступ целог бенда засенио је све присутне.

У Лисабону наши представници важе за оне који носе позитивну енергију и сви једва чекају да разговарају са њима.

На данашњој конференцији за медије, новинаре је занимало да чују како је то када „Сања Илић и Балканика“ запевају уживо, па су чланови бенда то и урадили, уз посебну кореографију за песму Хало, хало, која ја представљала Југославију на „Евровизији“ 1982. године у Херогејту.

Поред тога, наши представници извели су уживо и енглеску и португалску верзију песме Нова деца. Даница Крстић, која је представљена као најлепши етно-вокал Балкана, отпевала је традиционалну песму из Бугарске Притури се планината, након чега је уследио громогласан аплауз.

Након друге пробе, наши представници су задовољни и једва чекају друго полуфинално вече „Песме Евровизије“, где наступају трећи по реду.

Десет година од „Песме Евровизије“ у Београду

Ове године обележавамо 10 година од фантастичног „Евросонга“ у Београду. Наша делегација је у Лисабону срела људе који се са радошћу присећају времена проведеног на такмичењу у српској престоници.

„Дочекани смо са великим гостопримством и љубазношћу домаћина. Те године 'Евросонг' је био велики изазов јер су први пут одржана два полуфинала и све је урађено изванредно“, сматра Ајвор Лајтли, организатор такмичења за „Песму Евровизије 2018“.

„Дивно смо се провели у Србији – прелеп је град и сећам се да сам појео много шопских салата“, шали се уредник програма „Евровизије“ Кристен Бјоргман.

„Лепе успомене, било је спектакуларно, на ушћу две реке са дивном тврђавом Калемегдан у средини – шта да кажем, 10 година је прошло а као да је било јуче“, присећа се Тармо Крим, учесник у организацији „Песме Евровизије“ у Београду.

„Сећам се Молитве и да су људи у Београду веома љубазни. Управо то је оставило највећи утисак на мене... Заувек ћу памтити 'Евросонг' 2008. године јер сам тад први пут био део организације овог такмичења“, кажу продуценти „Евровизије“, Вим и Јан.

Гледаоци ће имати прилику да све три вечери „Песме Евровизије“: 8, 10. и 12. маја прате у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво