Велико интересовање за прву пробу „Сање Илића и Балканике“ у Лисабону

Прва проба групе „Сања Илић и Балканика“, српских представника на овогодишњој „Песми Евровизије“, изазвала је бројне позитивне реакције, а интервјуи након званичне конференције за медије су трајали више од два сата.

Преко 30 новинарских екипа стрпљиво је чекало како би имало прилику да са Сањом Илићем и Балкаником разговора о песми Нова деца, али и да сазна више о, како кажу, „чудесном споју традиционалног и модерног“ који се види у њиховом наступу и начину певања.

Бројна питања била су везана и за богату каријеру Сање Илића, а евровизијске новинаре занимало је да направи поређење овог такмичења некад и сада, с обзиром на то да је 1982. године компоновао песму Хало, хало са којом је група „Аска“ представљала Југославију на „Eвросонгу“ у Херогејту.

О поруци песме и самој композицији говорила је и коауторка песме Нова деца Татјана Карајанов.

Чланови групе који ће се наћи на великој евровизијској сцени – Даница Крстић, Невена Париповић, Ива Банићевић, Младен Лукић, Александар Сале Радуловић и Љубомир Димитријевић, приредили су право изненађењима свим присутним медијима и обожаваоцима, када су на конференцији извели песму Нова деца на португалском и тиме посебно привукли пажњу националне телевизије земље домаћина.

То је нова верзија песме Нова деца и премијерно је изведена данас у Лисабону, док је група већ снимила енглеску реге варијанту, као и верзију песме „без струје“, које се налазе на званичном промотивном ЦД-у наше делегације.

Распоред српског представника је до детаља испланиран и осмишљен како би се наша земља на најбољи начин представила на овогодишњој „Песми Евровизије“.

Наредних дана делегација ће присуствовати бројним догађајима које организује земља домаћин, а већ у четвртак очекује нас друга проба којој ће присуствовати двоструко већи број медија и обожавалаца.

Општи утисак је да Србију очекује добар пласман у другом полуфиналу 10. маја, где наступа као трећа земља по реду.

Те вечери представиће се: Норвешка, Румунија, Сан Марино, Данска, Русија, Молдавија, Холандија, Аустралија, Грузија, Пољска, Малта, Мађарска, Литванија, Шведска, Црна Гора, Словенија и Украјина, а право гласа у полуфиналу имаће искључиво публика и жирији из ових земаља.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије