Маја Николић

Благослов - Музика и аранжман: Marc Paelinck, Текст: Маја Николић

Рођена је 11.4.1975. Од малена се бави певањем. Потиче из музичке породице. До сада је учествовала на више од 100 фестивала и освојила је 25 првих награда на европским и светским фестивалима... Певала је и на Голден Сателиту, америчком филмском фестивалу, у Холивуду, манифестацији која је део Голден Глоба, 2004. године, када је освојила Златни сателит за песму из филма Аbout a boy, певајући песму Something to talk About.

Живела је осам година у Америци у Сан Диегу и Њујорку, певајући по џез клубовима и у China Clubu у Њујорку на престижној манифестацији Диане Роса са којом је била заједно на сцени што је овековечено у Saturday Night Live шоу који је више од 30 година најгледанији у САД

Постала је популарна већ са 17 година у целој бившој Југославији када је право из школске клупе у трећем разреду средње школе освојила три прве награде на Месам-у 1993. за песму "Одлази". Имала је велике турнеје по целој бившој Југославији, Европи.

Снимила је више од 200 песама и издала их на многобројним компилацијама као и на својих шест ЦД-ова у издању ПГП РТС и City Records.

Marc Paelinck

Marc Paelinck је рођен у Белгији. Са осамнаест година уписао је Краљевски конзерваторијум у Бриселу где је добио три мастер дипломе. Након девет година свирања класичне музике, соло реситала са познатим музичарима одлучио је да промени професију и опроба се у комерцијалној музици. Већ после годину дана са групом „Touch of Joy" („Додир радости"), постигао је велики успех.

Његових девет композиција ушлo je у топ 5 хитова на многим топ листама радио станица у Белгији. Поред компоновања бави се и музичком продукцијом за бројне уметнике из Белгије, Холандије, Шпаније и Јужне Африке.

Као композитор и продуцент освојио је неколико националних Евровизијских финала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара