Душан Свилар

Спас - Музика и аранжман: Марко Ђурашевић Махони, Текст: Растко Савић

Рођен је 19. јуна 1990. године у Суботици. Са седамнаест година, 2007, постао је победник треће сезоне такмичења ,,Звезде Гранда''.

Рано детињство и средње образовање везују га за Суботицу, где је похађао Гимназију и Средњу музичку школу. Први јавни наступ, имао је 14. фебруара 2007. године на ревијалном фестивалу ,,Љубав и вино'' са песмом ,,Љубав Богом дана'', композитора Корнелија Ковача.

У другој половини 2008. године снимио је дуетску песму ,,Није вредно сине мој'' са Кемалом Монтеном. Концертну сарадњу са сарајевским кантаутором почео је у фебруару 2009. године у Сава Центру обишавши све веће и мање градове у Србији, Црној Гори, Македонији, Босни и Херцеговини, Хрватској...

Године 2010. осваја награду публике на Грандовом фестивалу са песмом ,,Дунавски тестамент'', аутора Николе Грбића. Исте године издаје и албум ,,Нисам ја добровољни давалац суза''.

Године 2011. осваја награду за најбољи текст на ,,Охрид фесту'' у Македонији са песмом ,,Да ли те воли к'о ја?'' у којој је био коаутор.

Године 2012. на фестивалу ,,Омладина'' у Суботици, такмичио се као комплетан аутор песме ,,Нисам знао душо да те не волим'' освојивши награду за најбољу интерпретацију у извођењу певача Николе Глишића.

Тренутно је студент на Факултету музичких уметности у Београду.

Марко Ђурашевић

Марко Ђурашевић Махони рођен је 1981. године. Уписује основну музичку школу на одсеку класична гитара, а као гиммназијалац осим што је свирао са рок бендовима, бавио се и аранжманима и компоновањем.

Од 2000. године активно сарађује са многим познатим продуцентима и извођачима. На Факултету за музичку продукцију дипломирао је 2006. године. Компоновао је за разне извођаче који су учествовали на музичким фестивалима у региону. Живи и ради у Београду и успешно води B & B студио. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара