Марија Михајловић

Хало - Музика и текст: Никола Чутурило, Аранжман: Бобан Јанковић и Срђан Танасковић

Први медијски наступ са Џез оркестром РТС-а имала је 1990. на џез фестивалу у Ваљеву након кога наставља рад са многобројним јазз саставима и на тај начин остварује сарадњу са скоро свим еминентним јазз музичарима са наших простора. У исто време почиње да гради и успешну каријеру као студијски музичар, где преко бак, а последњих година и водећих вокала постаје неизбежан зачин скоро свих постојећих музичких праваца, као и незамењив сарадник многих виђенијих радника на пољу музичке продукције.

Од 1996. до 2000. пуноправни је члан састава Дејан Цукић и Спори ритам бенд са којима ради на остварењу три албума уз истовремено врло активан концертни рад групе.

Сарадња на снимању више од 200 албума и учествовање на концертима наших најпопуларнијих рок и поп састава као што су: Рибља чорба, Бајага и инструктори (са чијим лидером Момчилом Бајагићем Бајагом ради на песмама Монтенегро и химна Будве. У сарадњи са лидером групе С времена на време, Љубом Нинковићем 1994. године снима албум "Звук тишине". Последњих година сарађује на пољу денс сцене са најзапаженијим групама тог правца. Својим гласом рекламира више од 500 фирми и производа. Године 2009. постаје званични промотер Универзијаде у Београду.

У оквиру студијског рада снима џинглове за радио и ТВ станице. У оквиру позоришне делатности учествује у римејку популарног мјузикла Коса, у коме, између осталих, пева и најпопуларнију нумеру из представе The Age of Aquarius. Сонгови за дечију представу позориштанцета Пуж "Принцеза на зрну грашка", филм "Византијско Плаво" у сарадњи са Радомиром Михајловићем Точком, само су део широког поља музичког деловања. Отворила је и своју приватну школу певања "Scream Team".

1991. године освојила је Прву награду стручног жирија и Прву награду публике на Фестивалу свих радио и ТВ центара еx-Југославије у Маглају. Учесник је будванског Фестивала 97-98. Наступа у ревијалном делу фестивала Сунчане Скале 1996. Учесник фестивала у Зрењанину Муф Вобан 2000. 1996. снима полусатни ливе концерт за државну телевизији у оквиру промоције албума "Звук тишине".

Марија Михајловић је џез, поп&рок певачица, вокални тренер и специјализовани студијски музичар.

Никола Чутурило

Професионално се бави музиком од 1981. године, као члан група Силуете, Замба, Електрични оргазам и Рибља чорба. Од 1990. године започиње соло каријеру и борави у Лондону, где је као студијски музичар и аутор сарађивао са бројним еминентним музичарима Велике Британије. У том периоду издао је шест самосталних студијских албума. Данас живи и ради у Београду. Компоновао је музику за Биљу Крстић, Кербер, Дејана Цукића, Викторију, Здравка Чолића, Лазу Ристовског, Тању Бањанин...

Аутор је музике за ТВ серијале „Фазони и форе", „Штимофонија", у продукцији РТС-а, музике за документарни филм „Фрејм по фрејм" у продукцији Југословенске кинотеке, као и позоришне музике („Укроћена Горопад", „Баш Челик"...).

Писао је музику и текст за химну Европског првенства у рукомету које се одржало 2012. године у Србији, а сарадник је на јубиларном албуму дечијег хора „Колибри" РТС-а. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије