Сашка Јанковић

Дуга у твојим очима - музика и текст: Слободан Бобан Петровић, аранжман: Слободан Бобан Петровић и "Студио 3000".

Сашка Јанковић је рођена 29. априла 1988, наступа и под псеудонимом Miss Jukebox. Завршила је основну и средњу музичку школу. Тренутно је студент. Са 10 година осваја прво место и награду за најбољу интерпретацију на свом првом музичком такмичењу за децу. Снимила је дечији албум са својом тинејџ групом "Jingle Bells" који су промовисали на многим концертима широм Србије.

Учествовала је на многим фестивалима: SunFlower 2005. - "Под маскама", SunFlower 2006.- "Последње писмо", АртЗона 2006. (Бугарска) "Под маскама", "Дадyо мамо", PanMusic 2008., "Болесни од љубави" - најбољи дебитант Беовизија 2009. - "Научи ме", Сунчане Скале 2010, "Ухвати дан" са Николом Сарићем Сајком.

Имала је част да интонира химну Републике Србије више пута: На свечаном отварању и затварању "EYOF"-а 2008. и "Универзијаде" 2009., као и на свечаним дочецима који су приређивани за спортисте после освајања светских медаља. Наступала је као пратећи вокал на Песми Евровизији 2010. -"Ово је Балкан" уз Милана Станковића, 2011. - "Чаробан" уз Нину Радојичић.

Била је финалиста друге сезоне такмичења за младе певаче "Први Глас Србије" где се добро показала и заузела осмо место. Као и сви финалисти овог такмичења, потписала је уговор са издавачком кућом "Prva records".

Годинама ради у студију као пратећи вокал, текстописац и композитор. Сарађивала је са многим познатим именима из света музике, што студијски, што на концертима уживо.

Слободан Петровић 

Слободан Бобан Петровић рођен је 1951. године у Београду. Након дипломирања на Факултету организационих наука, посветио се музици и 1976. године, основао групу Здраво. Први сингл ове групе, „Викенд Фобија" 1977. године постигао је велики успех. Исте године били су предгрупа Бијелог Дугмета на концерту на Хајдучкој чесми. Многи музичари попут Драгана Јовановића - Крлета из Генерације 5, Драгољуба Ђуричића из групе Леб и сол своју музичку каријеру започели су управо у бенду Здраво.

Године 1979. Бобан Петровић се одлучује за соло каријеру и у тандему са Горданом Ивандић, постиже велики успех на топ листама са баладом „Морам". Наредне две године снимао је албум Жур који је рализован у Београду, Лондону, Њу Јорку и Берну, а поводом овог албума снимљен је и истоимени шоу у продукцији РТБ-а и режији Михајла Вукобратовића, који је на МИДЕМ -у у Кану остварио веома запажен успех и био приказан у више од двадесет европских земаља.

Нови албум под називом Зора излази 1984. године и био је његов опроштај од музичке сцене. Након тога објављује роман Рокање у издању Књижевних Новина 1986. године, а затим одлази у Шпанију где постаје власник фудбалског клуба Атлетико Марбеља.

Године 1998. отвара сопствени музички студио у коме наредних десет година компонује, аранжира и продуцира материјале за бројне музичаре.

Песма „Препад", са албума Жур 2006. године проглашена је за једну од сто најбољих песама бивше Југославије на радију Б92, што је довело до реиздања овог албума на компакт диску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије