Читај ми!

Финалисти „Беосонга 2013“

На сцени фестивала „Беосонг 2013“ у финалној вечери снаге ће одмерити групе "SKY's" и „Мoje 3“, Сашка Јанковић, Марија Михајловић и Душан Свилар. Наставак борбе за српског представника на 58. „Песми Евровизије“ у 21 час. У ишчекивању резултата гласања наступиће гост изненађења!

Публика је одлучила. Oд 15 композиција представљених у полуфиналу фестивала „Беосонг 2013" гледаоци РТС-а су одабрали нумере Љубав је свуда, Магија, Хало, Дуга у твојим очима и Спас

Прилику да наступа у Малмеу у мају на 58. такмичењу за најбољу песму Европе као представник Србије има само победник финалне вечери „Беосонга 2013", заказане за 3. март у 21 час.

На сцену у студију РТС-а у Кошутњаку прва ће изаћи Сашка Јанковић, после ње ће наступити група "SKY's", па Душан Свилар, затим Марија Михајловић и на крају чланице групе „Мoje 3".

Директан пренос финала „Беосонга 2013" (РТС1, РТС Сателит, РТС HD програми, онлајн видео стриминг на сајту РТС-а) из студија Радио-телевизије Србије почиње у 21 час, а реализује се са 13 камера.

Победника ће у финалу одредити искључиво публика СМС гласовима. Током гласања гледаоци могу да пошаљу највише пет порука са једног броја телефона. Гласање траје 10 минута. 

Сашка Јанковић (извешће песму Дуга у твојим очима) рођена је 29. априла 1988, наступа и под псеудонимом Miss Jukebox. Завршила је основну и средњу музичку школу. Тренутно је студент.

Учествовала је на многим фестивалима. Наступала је као пратећи вокал на Песми Евровизији 2010. Ово је Балкан уз Милана Станковића и 2011. Чаробан уз Нину Радојичић.

Била је финалиста друге сезоне такмичења за младе певаче „Први глас Србије" где се добро показала и заузела осмо место. Годинама ради у студију као пратећи вокал, текстописац и композитор. Сарађивала је са многим познатим именима из света музике, што студијски, што на концертима уживо.

Музика и текст песме коју ће Сашка извести написао је Слободан Бобан Петровић, а за аранжман су осим Петровића заслужни и чланови „Студија 3000". 

Групу "SKY's" (Магија) чине 17-годишња Ксенија Кнежевић, годину дана млађе Дана Гашић Гаваја и Анђела Вујовић. 

Све три су завршиле нижу музичку школу, учествовале и биле награђиване на разним музичким фестивалима, а Дану Гашић Гавају гледали смо и у финалу такмичења четврте сезоне шоу-програма Ја имам таленат.

Даровитост младих уметница препознао је и Ђорђе Миљеновић, познатији као Sky Wikluh, и написао им магичну песму која је у складу са њиховим темпераментом и годинама.

Душан Свилар (Спас) рођен је 19. јуна 1990. године у Суботици. Са седамнаест година, 2007, постао је победник треће сезоне такмичења „Звезде Гранда''. 

Завршио је гимназију и средњу музичку школу, а сада је студент Факултета музичких уметности у Београду. 

Осим што је успешан извођач, што доказују бројне награде на фестивалима, Душан се опробао и као композитор, аранжер и текстописац. 

Музику и аранжман песме Спас написао је Марко Ђурашевић Махони, а текст Растко Савић.

Марија Михајловић (Хало) је џез, поп-рок певачица, вокални тренер и специјализовани студијски музичар.

Током богате каријере остварује сарадњу са скоро свим еминентним џез музичарима са наших простора. У исто време почиње да гради и успешну каријеру као студијски музичар, где преко пратећих, а последњих година и водећих вокала постаје неизбежан зачин скоро свих постојећих музичких праваца, као и незамењив сарадник многих виђенијих радника на пољу музичке продукције.

Музику и текст песме Хало потписује Никола Чутурило, а аранжман Бобан Јанковић и Срђан Танасковић. 

Групу „Мoje 3" (Љубав је свуда) чине Мирна Радуловић, Невена Божовић и Сара Јовановић, суперфиналисткиње музичког шоу-програма „Први глас Србије".

Мирна је млада Суботичанка која је показала да савршено барата свим музичким жанровима, од попа преко рока до старих, изворних народних песама. Одличан слух развила је захваљујући виолини коју свира дванаест година, поред које свира и гитару и клавир. 

Невена је из Косовске Митровице и тренутно је студент III године Факултета музичке уметности у Београду. Наступала је на „Дечјој песми Евровизије" 2007. године у Ротердаму као представница Србије и освојила треће место и то композицијом за коју је сама писала музику и текст. 

Сара суверено влада сценом и покретом. Ова млада Београђанка рођена је и одрасла у Риму. Аутентични наступи, јака енергија и специфична боја гласа њени су адути. Студент је друге године Филолошког факултета.

Песма Љубав је свуда дело је Саше Милошевића Марета, а текст је написала Марина Туцаковић. 

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара