Читај ми!

Констракта после Евросонга: Уметница је невидљива у наредном периоду

Победник највећег музичког спектакла у Европи „Песма Евровизије" је Украјински „Калуш оркестар". Наша Ана Ђурић освојила је пето место. После десет година Србија је међу пет најбољих на Евросонгу и најбоље је пласирана још од 2012. године. Констракта из Торина, осим петог места носи награду за најбољи уметнички наступ.

Срце нам је мирно куцало после неизвесног проглашењаза улазак у финале, а онда и у великом финалу када је гласовима публике дуго задржана на првом месту.

Уз гласове жирија освојила је пето место. Друго је припало Уједињеном Краљевству а Шпанија и Шведска на трећем и чевртом су са сличним бројем гласова.

Друштвене мреже и даље су усијане. Искрени љубитељи Евровизије, кажу да су Констрактин наступ и очарана публика довољни да је прогласимо нашом победницом.

„Било ми је лепо да осетим шта је то Евровизија, на разне начине овакве и онакве, и да доживим ту велику бину са тим људима који су такви фанови да знају све о свему", рекла је Ана Ђурић Констракта.

О њој су сазнали и тако је заволели у свету. Песма је како каже настала спонтано, а оригиналност је вратила Србију у пет најбољих песама.

Победничка песма Стефаниа настала је пре рата у Украјини. Ода је мајци главног певача и носталгија коју је опевао у песми, постала је химна за Украјинце.

„Желим да захвалим сваком Украјинцу и свима широм света који су гласали за нашу земљу и помогли нам да однесемо победу. Она је ове године нашој земљи посебно значајна и ја вам се захваљујем из дубине срца. Овде смо да докажемо да су украјинска култура и музика живи и да имају леп и посебан потпис. Сигуран сам да ће наша земља следеће године са задовољством угостити Европу, у новој и срећној Украјини", изјавио је, испред „Калуш оркестра" Олег Псијук.

Неки тврде да се политичка ситуација пренела на овогодишњи избор такмичења у Торину.

Где ће се одржати Евровизија следеће године знаће се у наредним месецима, а наша уметница и њени реквизити вратили су се кући после, како каже, наступа у коме је „опрала Европу".

„Уметница је невидљива у наредном периоду", изјавила је Констракта.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара