Читај ми!

Немачка тестира DVB-T2

Bayerischer Rundfunk (BR), баварски партнер немачког јавног емитера ARD, покренуо је тестирање телевизије високе дефиниције на дигиталној земаљској мрежи (DTT) у Минхену и околини користећи нови DVB-T2 стандард, преноси портал RTVN.

DVB-T2 тест пакет садржи три програма: Das Erste HD, као и Das Erste и Bayerisches Fernsehen, који се емитују у стандардној дефиницији (SD). Током тестирања користиће се опрема коју производи немачка компанија Rohde & Schwarz која ће омогућити да гледаоци могу у току фудбалске утакмице знатно раније да виде гол него гледаоци који утакмицу гледају путем кодираних програма.

Немачка још није донела одлуку о комерцијалној примени DVB-T2 стандарда, који је наследник DVB-T стандарда, а који омогућава већи број SD и HD програма путем земаљских дигиталних мрежа за чији пријем гледаоци требају да набаве нови уређај.

ARD је генерално заинтересован за прелазак на DVB-T2 стандард. Комерцијални емитери спремни су да размотре овај потез, али само под условом да ће увођење DVB-T2 стандарда довести до смањења трошкова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво