Читај ми!

Дигитална ТВ већ од јесени

Промотивна мрежа за емитовање дигиталног телевизијског програма биће пуштена у рад 11. новембра, уколико се стекну технички и административни услови, изјавио је директор ЈП Емисиона техника и везе (ЕТВ) Владимир Хоман.

''За техничке услове побринуће се ЕТВ и већ у августу ће почети са монтирањем опреме на 15 предвиђених локација, које ће покривати добар део становништва тест сигналом DVBT2/MPEG4 стандарда дигиталне телевизије'', казао је Хоман Танјугу.

Он је подсетио да је ова опрема добијена из претприступних фондова Европске Уније.

Што се тиче административних услова, Хоман је навео да ће за њих бити задужени државни органи, на нивоу министарстава, РАТЕЛ-а и РРА, а ни ту не би требало да буде проблема.

Према његовим речима, за сада једино остају нерешени тачни параметри ове мреже, од чега зависи који и какви сет топ боксови ће бити неопходни да би се дигитални сигнал емитовао на кућним телевизорима.

''Чим то будемо знали обавестићемо јавност, а произвођачи опреме ће је сасвим сигурно понудити нашем тржишту, тако да ће грађани моћи да уживају у беспрекорном квалитету слике'', казао је Хоман.

Од договора са националним емитерима и јавним сервисом, зависиће чије ће програме грађани моћи да гледају, навео је Хоман и изразио наду да ће сви емитери бити заинтересовани да се публици представе у новом светлу.

''Тест сигнал и промотивна пилот мрежа биће у етру све до пуштања у рад дигиталног сигнала у целој Србији у пуној снази, закључио је Хоман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара