Читај ми!

Потпуно гашење аналогног сигнала у Хрватској

Аналогни ТВ предајници мале снаге, њих 103, који су остали у раду након гашења аналогне телевизије 5. октобара 2010, а који служе за покривање места где није могуће остварити пријем дигиталног сигнала националних телевизија, тзв. "Аналогни острва", престају да емитују сигнал 29. јуна 2011. године.

Од тога дана пријем програма ХРТ-а путем земаљске мреже предајника на подручју целе Републике Хрватске ће бити могућ искључиво у дигиталној техници. У дигиталној мрежи МУКС А, унутар које се емитују програми ХРТ-а, налази се 212 дигиталних одашиљачких локација које су довољне за остварење покривености од најмање 98.5% домаћинстава на нивоу РХ, односно најмање 95% унутар сваке дигиталне регије.

Ради увида у стварно стање на терену, стручне екипе ОиВ- и ХАКОМ- су током прошле године, заједнички обавиле мерења пријемног сигнала и установиле да одређена подручја нису покривена дигиталним сигналом довољног нивоа и квалитета.

Та подручја, тзв. аналогна острва нису била предвиђена за дигитализацију (у складу са важећом дозволом ХАКОМ-а коју поседује ОиВ) и на тим подручјима је настављено емитовање програма ХРТ-а у аналогној техници, које престаје 29. јуна ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара