Читај ми!

Процес дигитализације и даље блокиран

Веће Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине разматрало је и прихватило информацију о процесу увођењу дигиталне телевизије и констатовало да су учињени одређени помаци у реализацији процеса увођења дигиталне телевизије у БиХ, али да је овај процес и даље блокиран, преноси портал ТеВе.

Неусвајање Акционог плана преласка са аналогног на дигитално емитовање, кашњење тендера за набавку преносне и емисионе опреме за потребе реализације Пројекта дигитализације три јавна РТВ сервиса у БиХ, као и вишегодишње неиспуњавање законске обавезе три јавна РТВ сервиса на формирању Корпорације разлози су због којих је процес блокиран.

Имајући у виду важност реализације и актуелност процеса преласка са аналогног на дигитално емитовање, као и чињеницу да је рок за прелазак 17. јун 2015. године, Веће тражи од релевантних фактора да без одлагања реше ово питање, како Босна и Херцеговина не би била једина земља у региону Западног Балкана без дигиталног емитовања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво