"РТС санс" – победнички фонт конкурса РТС-а

Радио-телевизија Србије донела је одлуку о најуспешнијем идејном решењу ћириличког сансерифног фонта, који ће се користити у производњи програма РТС-а и у оквиру израде докумената.

Од ауторских радова који су пристигли на јавни конкурс РТС-а за ћирилички фонт, тридесет два су у потпуности испуњавала све задате услове конкурса. Идејна решења послали су аутори из Србије и из иностранства.

Стручна комисија РТС-овог конкурса за ћирилички фонт донела је одлуку да је најбоље понуђено решење "РТС санс", аутора Николе и Зорана Костића из Београда.

То ауторско дело биће усвојено као званични ћирилички начин исписивања у оквиру израде докумената и у производњи програма Јавног медијског сервиса Србије.

Хонорар за најуспешније креативно решење ћириличког фонта износи 400.000 динара, а победници конкурса чији је рад одабран, пренеће ауторским уговором на РТС сва права на коришћење њиховог дела, у складу са уговорним одредбама које РТС примењује у уговорима са носиоцима ауторских права.

Чланови комисије РТС-овог конкурса за ћирилички фонт:

– Борис Миљковић, креативни директор РТС-а;
– Душка Вучинић, шеф Службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ ЈМУ РТС;
– Златан Беговић, руководилац Службе за развој и пласман нових технологија РТС-а и стручни консултанти;
– Славимир Стојановић, креативни директор "Славимир Футро дизајна".

На конкурсу за ћирилички фонт РТС-а, могли су да учествују сви пунолетни аутори, а идејно решење морало је да садржи и уобичајену, искошену (италик) и подебљану (болд) варијанту.

Имајући у виду креативност и применљивост радова пристиглих на конкурс, комисија је одлучила да истакне квалитете још два идејна решења, додељивањем другог и трећег места: фонт "ТВ санс", аутор Оливера Стојадиновић из Београда (друго место) а "Палилула санс", аутор Мирослав Танасијевић из Београда (треће место).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво