Срећа и породице са децом у Србији

Медијски јавни сервис Србије и канцеларија Уницефа настављају вишегодишњу успешну сарадњу и кроз нову медијску кампању “ Срећа и породице са децом у Србији”.

Према истраживању Уницефа, две трећине породица у Србији рекло је да је срећно. Међутим, око 80 одсто испитаних изјаснило се да им је потребна додатна подршка у васпитању деце и решавању проблема.

У наредном периоду,  кроз медијску кампању коју Уницеф, Фондација Хемофарм и РТС  заједно покрећу, промовисаће се дечја права и анимирати друштво да помогне породицама са децом да превазиђу проблеме. Циљ: срећна породица и безбрижно одрстање деце у њој.

Мишел Сен-Ло, директор Уницефа у Србији: "Битно је да се допре до породице на време.Ту свакако држава може да учини много, да обезбеди услове за то у смислу да породице знају коме да се обрате. У свом друштву имате све што је потребно да би породице биле срећне али се то мора неговати и дограђивати. Кроз ову кампању желимо да више пажње посветимо томе."

Истраживањем је обухваћено 600 домаћинстава у Србији из 28 општина. Један од налаза истраживања је да се чак 67,7% породица са децом у Србији изјаснило као срећно. Један од резултата истраживања указује да породице у којима је изражен конфликт, имају чак 12 пута веће шансе да буду несрећне него оне у којима нема конфликта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво