Читај ми!

Кров за избегле и расељене

Знатна средства за решавање стамбеног проблема избеглих и расељених обезбеђена су у хуманитарној акцији, Фондације "Ана и Владе Дивац", Комесаријата УН за избеглице и РТС-а, "Да сви помогнемо". Свој прилог дала је и Канађанка српског порекла Ребека Мекдоналд.

У хуманитарној акцији "Да сви помогнемо", која је у току, прикупљена су знатна средства за решавање стамбеног проблема избеглих у колективним центрима. Акцију организују Фондација "Ана и Владе Дивац", Комесаријат Уједињених нација за избеглице и Радио-телевизија Србије.

Помоћ у грађевинском материјалу и новцу пристиже од марта. Ребека Мекдоналд допутовала је из Канаде да би лично уручила чек од 100.000 канадских долара.

"Ништа није лепше него променити живот једне особе. А ако може те да променити живот пар особа то је још лепше, специјално људима који потичу из земље у којој сам и ја рођена. Ја сам Канађанка, али Канађанка српског порекла и ја желим наше људе да помогнем", истакла је Ребека Мекдоналд.

Снежана Дивац, председница Фондације "Ана и Владе Дивац", каже да је сада у фокусу акције "Да сви помогнемо" прикупљање новчаних средства или грађевинског материјала.

"Овај чек који смо добили од нашег великог донара и великог пријатеља Ребеке Мекдоналд ће помоћи да до тог циља дођемо брже него што смо планирали", нагласила је она.

Акција "Да сви помогнемо" траје до августа. Планирано је да се, током њеног трајања, обезбеди дом за 2.500 избеглих и расељених лица, од којих многи две деценије живе у колективним центрима.

И ви можете да помогнете

Слањем СМС поруке на број 2112 (са свих мрежа мобилних оператера, вредност поруке 100,00 динара. Услуга слања СМС порука ослобођена је плаћања ПДВ-а)

Позивањем броја телефона асоцијације "Фонд Ана и Владе Дивац"

011-3910-955

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво