Добротворна акција "Телетон"

Радио-телевизија Србије, Народна канцеларија и Рајфајзен банка реализоваће добротворну акцију “Телетон” чији је циљ опремање одељења педијатрије и неонатологије у здравственим центрима у Србији.

"Телетон" је осмишљен као контакт - шоу програм. У току програма (који траје 90 - 120 минута) познате личности (певачи, глумци, спортисти, политичари) одговарају на телефонске позиве гледалаца.

Добротворна акција „Телетон" одржаће се 30. новембра 2008, уз директан ТВ пренос из студија 8 и 9, на Првом програму РТС-а.

Сваки позив или СМС порука су донација. Емисију чине музичке нумере, разговори, укључења гледалаца, прилози из здравствених центара којима је помоћ упућена...

Организатори су објаснили да је циљ акције опремање одељења педијатрије и неонатологије у Здравственим центрима - Врање, Неготин, Пирот, Ужице, Чачак, Шабац и Лесковац. Тим Здравственим центрима недостају пулсни оксиметри, аспиратори, инкубатори и ултразвучни апарати.

Потребно 250.000 евра 

"Телетон" је већ обезбедио суму од 100.000 евра, коју је донирала Рајфајзен банка, генерални покровитељ акције. Циљ организатора је да се прикупи 250.000 евра, колико је потребно за набавку апарата који ће најмлађима омогућити да расту здраво и срећно.

Представници РТС-а, Народне канцеларије и Рајфајзен банке позвали су друштвено одговорне компаније, медије и грађане Србије да им се придруже и да подрже акцију, како би се заједничким снагама прикупила средства за куповину наведених апарата.

На прес конференцији у Галерији РТС-а, окупљеним новинарима су се обратили Никола Мирков, директор Телевизије Београд, Татјана Пашић, директорка Народне канцеларије председника Републике и Оливер Регл, председник Извршног одбора Рајфајзен банке.

Велика добротворна акција „Телетон" у реализацији Радио-телевизије Србије, Народне канцеларије председника Републике и Рајфајзен банке, реализоваће се уз подршку Министарства здравља и Министарства за рад и социјалну политику.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво