Нова потврда поверења у РТС- изузетан одзив акцији “Градимо Сигурну кућу”

За мање од девет месеци трајања акције коју води наш медијски сервис, резултати су изнад очекивања. Изградња треће Сигурнe куће у Београду је у завршној фази.

Ова јесен је за РТС важна и због завршетка велике друштвено-одговорне акције, посвећене прикупљању средстава за изградњу треће Сигурне куће у Београду, за жртве породичног насиља.

„Овакав резултат је пре свега још један доказ поверења у Јавни медијски сервис Србије. Акција је транспарента, све информације су доступне.Такође, одличан одзив овој акцији јесте и доказ да смо као друштво постали свеснији и савеснији, ово је добар знак да престајемо са игнорисањем чињенице да постоје наши  суграђани којима је много теже него нама"изјавила је Душка Вучинић ПР менаџер РТС.

Многе реномиране компаније су се донацијама укључиле у акцију РТС  али и подржале бројне друге видове подршке овој акцији.

"Сасвим разнородне компаније и предузећа, великодушно су подржале нашу иницијативу да изградимо још једно склониште за збрињавање жртава породичног насиља. Бројне су и уплате појединаца, сви су желели да дају свој допринос овој хуманој идеји. Неколико средњих школа су самоиницијативно осмислили акције током којих су прикупљали новац за акцију РТС.  Укључила се се и нека предузећа која нису раније учествовала у сличним пројектима. Све ово нас веома радује и испуњава задовољством да смо покренули праву друштвено одговорну акцију".

Акцију за изградњу треће Сигурне куће РТС спроводи истовремено са великом медијском кампањом "Спречимо породично насиље у Србији". У  тв емисијама, на сва три програма Радио Београда и интернет порталу, новинари РТС реализују извештаје, интервјуе и репортаже о проблему насиља у породици.

Душка Вучинић,ПР менаџер РТС : "Поразна статистика о овом проблему подстакла нас је да покренемо акцију за изградњу треће Сигурне куће а истовремено и кампању против насиља у породици : Сваких 15 дана једна жена изгуби живот као жртва породичног насиља, само ове године убијене су 24 жене због насиља у породици(међу њима две девојчице), свако шесто дете и свака трећа жена у Србији су жртве овог вида насиља, годишње се Саветовалишту против насиља јави до 5000 жена-жртава насиља... Схватили смо  да као Јавни медијски сервис морамо да реагујемо, да укажемо и на овај друштвени  проблем и да дамо свој допринос решењу проблема или макар ублажавању.

Иако овај друштвени проблем имају и много напредније заједнице од наше,уверени смо да можемо допринети да се покрену неке иницијативе, поставимо питања и понудимо решења за превазилажење амбијента породичног насиља у Србији"

Осим улоге иницијатора и медијског покровитеља акције, РТС се више пута  укључио и као донатор средстава за изградњу треће Сигурне куће.

"Желели смо да као друштвено одговорна компанија  дамо пример, покажемо на делу да подржавамо идеју која ће обезбедити уточиште за жене које су смогле снаге да се избаве из насилничког окружења. И медијско време које уступамо, у најударнијим терминима, јесте значајан вид донације РТС овој акцији али и кампањи против породичног насиља у Србији", изјавила је Душка Вучинић ПР менаџер РТС.

Осим ове акције, РТС активно медијски подржава или партнерски  реализује бројне друге друштвено-одговорне иницијативе ресорних министарства владе Републике Србије, као што су акције "Продужи живот", "Србија против рака", "Мењамо дијабетес", "Очистимо Србију". 

Прошлогодишња акција "Телетон" омогућила је набавку спортских реквизита за фискултурне сале у основним школама 30 најугроженијих општина у Србији .

Трећа Сигурна кућа у Београду, за жртве породичног насиља биће завршена и комплетно опремљена до краја јесени. Тада ће бити уступљена на трајно коришћење Саветовалишту против насиља у породици, које координира рад постојеће две Сигурне куће.

На основу свега наведеног, слободно можемо рећи да су трећу Сигурну кућу у Београду, за жртве породичног насиља, подигли заједно - сви грађани Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво