Почиње изградња треће Сигурне куће

Захваљујући средствима прикупљеним у хуманитарној акцији РТС-а, крајем месеца почеће изградња треће Сигурне куће. Сигурна кућа пружиће уточиште жртвама насиља у породици, а локација њене изградње остаје тајна.

Изградња треће Сигурне куће у Београду почеће крајем месеца, захваљујући прикупљеним средствима у хуманитарној акцији коју РТС води већ неколико месеци.

Општина Раковица и Саветовалиште против насиља потписали су Уговор о почетку радова. Нови простор је неопходан јер је у две постојеће Сигурне куће, већ смештено 50 жена и деце.

Истовремено, са хуманитарном акцијом "Наша кућа" на свим програмима Телевизије, Радио Београда и на Интернет порталу, спроводи се медијска кампања за спречавање породичног насиља.

Локација на којој ће бити изграђена трећа Сигурна кућа у Београду је тајна, како би жене и деца, који су годинама трпели насиље, били заштићени од даљег малтретирања.

Општина Раковица, обезбедила је парцелу и побринуће се да кућа буде изграђена у најкраћем могућем року.

"Раковица је као и увек до сада помагала сигурну женску кућу и нама је веома важно да се тај проблем реши", изјавио је Бојан Милић, председник општине Раковица. Милић је додао да и општина Раковица има тај проблем, али ће кућа бити намењена не само Раковици, већ целој Србији.

Нова Сигурна кућа, пружиће уточиште многим женама и њиховим малишанима и омогућити да им опоравак буде квалитетнији и бржи.

"Ми ћемо изградњом ове куће моћи да примимо много већи број деце и жена којима је помоћ потребна, а наравно захваљујући општини Раковица која нам је изашла у сусрет, не само сада него и у прошлом периоду и РТС-у који је радио медијску кампању", рекла је Весна Станојевић из Склоништа за жртве насиља у породици.

Осим хуманитарне акције и медијске кампање за спречавање породичног насиља, РТС се у неколико наврата одрекао свог дела прихода и наменила га изградњи треће Сигурне куће у Београду.

Ових дана почиње уређење земљишта како би већ крајем месеца отпочела изградња треће Сигурне куће у Београду.

Када буде завршена, како је првобитно планирано крајем јула, што ће зависити од прикупљених пара, Сигурна кућа биће предата на трајно коришћење Склоништу за жртве насиља у породици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво