Tелеком Србија уз нову Сигурну кућу!

Телеком Србија по други пут подржава изградњу Сигурне куће у Београду показујући тако своју преданост ка укључивању маргинализованих и угрожених група у нормалне животне токове.

Као највећа регионална телекомуникациона мрежа од 11 милиона пријатеља, Телеком настоји да препозна потребе друштва и да пружи подршку пројектима и појединцима онда када је она најважнија.

Значајан део њихових активности усмерен је на инклузију и подршку социјалних група које су због болести, дисфункционалних породица, менталних и физичких недостатака, дошле на ивицу егзистенције. Покушавају да им помогну да стану на ноге, да се укључе у заједницу и да се брину о себи.

Отуд је сасвим природна подршка коју су и претходних година пружили Сигурној кући која окупља жене и децу - жртве насиља у породици.

Ове године Телеком је реализовао неколико акција помоћи угроженим категоријама грађана. Пружили су помоћ грађанима Зајечара и околине коју су претрпели огромне штете услед поплава. Такође, подржали су рад народне кухиње у Куршумлији која има највише корисника у Србији. Током 2009. године са општином Варварин и Министарством за социјална питања, Телеком је обезбедио већи део средстава за куповину куће осмочланој породици Марковић из Варварина, у којој четворо деце болује од мишићне дистрофије.

Са београдском општином Стари Град и Националном фондацијом за хуману старост „Др Лаза Лазаревић" конципиран је центар за позивање намењен старим особама, информативног, едукативног и саветодавног карактера. Са многим удружењима параплегичара, квадриплегичара, слепих и слабовидих особа имали су заједничке пројекте и активности. Опремање основне школе у Лебану хемијским кабинетом и фонолабораторијом уследило је као израз настојања да се једној од сиромашнијих општина у Србији обезбеде адекватни услови у образовном процесу. Тај пројекат био је део Телекомове водеће акције у 2009. години - акције „е-дукациј@", у којој је уведен широкопојасни интернет прикључак у основне и средње школе у Србији.

Уз подршку представника локалних структура више од 3330 школа у Републици добило је интернет прикључак, а 100 њих и информатичке кабинете.

Као друштвено одговорна компанија, Телеком настоји да улаже у заједницу и њену одрживост, као и у све њене сегменте којима је потребна подршка.

Међутим, Телекомово право лице заправо показују запослени, који су у много случајева доказали истинску хуманост и преданост у раду у заједници, волонтерским акцијама, прикупљањем средстава за угрожене и давањем крви за болесне. Поносни су што имају такве запослене од којих се учи шта значи бити део друштва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво